Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oboustranné kabáty z módní kolekce Vášeň křivky v proměnách z liberecké textilky byla v celonárodní soutěži nejlepší

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 12. 2014 16:35
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Dárek pod vánoční stromeček si nadělili studenti SPŠ textilní v Liberci, když ve velké konkurenci    středních škol ovládli 26. ročník soutěže Mladý Módní Tvůrce České republiky, který se konala minulý týden v Jihlavě.

V roce 2014 v kategorii Mladá volná tvorba získala 1. místo kolekce Vášeň křivky v proměnách. Oboustranné kabáty nadchly porotu i publikum.

„V kategorii Volná mladá móda s kolekcí Vášeň křivky v proměnách jsme  získali první místo. Vítězné oboustranné kabáty zdobené technikou plstění nadchly nejen publikum, ale i porotu,“ prozradila Ing. Jana Kočí, učitelka školy s tím, že autorkami byly Dana Grajcarová, Eliška Bryndová a Monika Svobodová z letošní třídy O3

Dokonalé kabáty byl podle ní dokonale předvedené. A tak se stal 4. prosinec 2014 pro SPŠ textilní předčasným Štědrým dnem, kdy nenaděloval Ježíšek, ale sami studenti.

„Studenti oboru Textilnictví, který inspiroval svými technikami, a oboru Oděvnictví, pod jehož taktovkou kabáty vznikly, získaly zasloužené vítězství. Děkuji všem,“ gratuloval ředitel školy Petr Luksch.

Vítěznou kolekci mohli vidět v předpremiéře  i návštěvníci vernisáže výstavy výtvarníka Josefa Sazamy a jeho dcery, která probíhá ve vestibulu Krajského úřadu, U Jezu, v Liberci do konce letošního roku. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky