Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oficiálně se začíná stavět lůžkový hospic pro Liberecký kraj

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 07. 2014 22:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberecký kraj a společnost CL-EVANS podepsaly smlouvu o rekonstrukci a dostavbě lůžkového hospice v Liberci

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta  podepsal  18. července smlouvu mezi Libereckým krajem a společností CL-EVANS s.r.o. Česká Lípa o provedení stavby veřejné zakázky „Lůžkový hospic v Libereckém kraji“. 

Rada Libereckého kraje předtím 11. 6.  rozhodla o výběru nejvhodnější nabídky, kterou  se stal uchazeč CL-EVANS s.r.o, za nabídkovou cenu  93.897.821 Kč včetně DPH. Původní odhad projektantů byl 140 milionů Kč. Akce musí být dokončena už za rok.

V pondělí 21. července Liberecký kraj předá  vybranému uchazeči – zhotoviteli staveniště, který do tří dnů bezodkladně zahájí stavební práce.

V úterý 5. srpna v 9 hodin se pak uskuteční slavnostní položení „základního“ kamene v areálu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince v Liberci, a na následné tiskové konferenci hejtman LK Martin Půta, primátorka Liberce Martina Rosenbergová a další hosté budou prezentovat projekt a odpovídat na dotazy novinářů.

Při podpisu smlouvy hejtman s potěšením sdělil, že se konečně dočkal historického okamžiku, kdy se začne s výstavbou hospice, který bude spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Budovu sirotčince postavenou na přelomu 19. a 20. století a přilehlé pozemky v hodnotě 23 milionů korun věnovalo kraji město Liberec. Studie počítá s rekonstrukcí budovy a dostavbou dvou křídel. Hospic má mít kapacitu 28 lůžek pro nevyléčitelně nemocné.

Do výběrového řízení na zhotovitele bylo ve lhůtě pro podání nabídek doručeno 11 nabídek v cenovém rozpětí 102.457.327 Kč až 81.586.598 Kč bez DPH. Zvítězila společnost s nejižší nabídkovou cenou.

Projekt Lůžkový hospic v Libereckém kraji vedený v Regionálním operačním programu NUTS II Severovýchod pod registračním číslem CZ.1.13/2.1.00/27.01332, bude spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

logo1 logo2

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky