Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Operační středisko ZZS LK v Klášterní ulici v Liberci se dočká rekonstrukce

20. 11. 2013

Rada LK rozhodla o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky "Stavební úpravy v objektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje" ve zjednodušeném podlimitním řízení.

Předmětem nové zakázky jsou stavební úpravy a rekonstrukce přízemí objektu v areálu Krajské nemocnice Liberec č.p. 954/5 v ulici Klášterní. Rekonstrukcí přízemí objektu dojde k vytvoření prostor pro operační středisko Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Nutnou související stavební úpravou objektu je výměna střešní krytiny, včetně částečné výměny střešní vazby. Předpokládaná hodnota  činí   6.545.478,- Kč bez DPH

Rekonstrukce výše uvedeného objektu bude z části financována z „Krajského standardizovaného projektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje“, který byl schválen ke spolufinancování v rámci Integrovaného operačního programu. Zadavatel předpokládá, že max. částka způsobilých výdajů hrazených v rámci projektu z Integrovaného operačního programu bude do výše 3 216 667,- Kč bez DPH. Zbylá část hodnoty veřejné zakázky bude hrazena z finančních prostředků zadavatele.

„S vedením záchranné služby jsme se dohodli, že nebudeme investovat do celé rekonstrukce budovy, ale jen do části, která umožní vybudování operačního střediska. Ani celková rekonstrukce by totiž nemohla řešit neuspokojivý stav sídla ZZS LK. Proto jsme se přiklonili k variantě částečné rekonstrukce, kdy bude úspora kolem 13 mil. Kč a ty potom mohou být investovány jinde, například na financování úprav výjezdových stanovišť, ideálně jako spolupodíl při čerpání dotací z EU,“ upřesnila Zuzana Kocumová

Rada LK usnesením 18. 6. 2013 odsouhlasila umístění operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v objektu tzv. NELI s tím, že v objektu budou zrekonstruovány pouze nezbytné prostory nutné pro provoz a řízení operačního střediska.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=tkXiWVAP9s0

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588