Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Organizace poskytující sociální služby budou mít nové vozy

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 10. 2015 13:33

Sdílet článek

Hned čtyři příspěvkové organizace zřizované Libereckým krajem, které poskytují sociální služby, mohou nabídnout svým klientům vyšší komfort při jejich přepravě. Na zářijovém zasedání krajského zastupitelstva jim byl odsouhlasen příspěvek na pořízení nových automobilů.

„Příspěvkové organizace, kterým poputuje finanční příspěvek, používají vozidla starší deseti let, která už nesplňují současné požadavky na hospodárnost a bezpečnost provozu. S ohledem na konkrétní uživatele těchto sociálních služeb a jejich omezené možnosti pohybu byly v rámci individuálních výzev respektovány požadavky na vybavení vozidel, případně umožnění manipulace s kompenzačními pomůckami, jako jsou mechanické či elektrické invalidní vozíky,“ vysvětluje Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální věci.

Nových vozů se tak nyní dočkají Domov důchodců Sloup v Čechách, Domov Sluneční dvůr, APOSS Liberec a Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou. Do budoucna se počítá i s obnovením vozového parku Domova důchodců Český Dub, kde však proběhlo v září opakované výběrové řízení, a Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem, kde ještě výběrové řízení nebylo dokončeno.

„Na čtyři již vysoutěžené vozy přispějeme z krajského rozpočtu částkou 2.770.000 Kč. Domov důchodců Sloup v Čechách a Domov Sluneční dvůr se na nákupu budou podílet i svými vlastními prostředky z investičního fondu organizace. Na všechny automobily byly vypsány samostatné soutěže, protože odlišné specifické podmínky pro pořízení vozidel znemožnily centrální výběrové řízení,“ dodává Lenka Kadlecová. 

Foto: Domov důchodců Český Dub

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky