Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Před knihovnou odhalí Lavičku Václava Havla

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 03. 03. 2016 15:44

Sdílet článek

Lavičku Václava Havla odhalí v úterý 8. března v 14:00 hodin před budovou Krajské vědecké knihovny v Liberci, v den 15. výročí jejího otevření. Stane se tak u příležitosti „Roku Václava Havla“, kterým ten letošní vyhlásila Knihovna V. Havla u příležitosti jeho nedožitých 80. narozenin. Slavnostní události budou přítomni mimo jiných Michael Žantovský, bývalý velvyslanec a nynější ředitel Knihovny Václava Havla, hejtman Libereckého kraje Martin Půta a členové Rady Libereckého kraje, velvyslanci několika zemí a další osobnosti.

Umělecké dílo světoznámého českého výtvarníka, architekta, designéra a vysokoškolského učitele Bořka Šípka, Lavičku Václava Havla, můžeme najít již v několika českých, ale i světových městech jako například Praze, Českých Budějovicích, Novém Boru, ale i Washingtonu, Dublinu či Barceloně. Lavička Václava Havla je tvořena z kulatého stolku obepnutého kolem stromu a dvou židlí. Je místem vybízejícím k vzájemnému dialogu, místem ke svobodnému projevování názorů, k diskusi i k prostému posezení.  Prostor před knihovnou se přímo nabízí ve spojitosti se vztahem Václava Havla ke knihovně – jako tehdejší prezident udělil v roce 1995 stavbě knihovny záštitu a po dokončení stavby ji dvakrát osobně navštívil.

Iniciátory nápadu umístit Lavičku Václava Havla do Liberce je Nadační fond MA-MA Foundation, Krajská vědecká knihovna Liberec a Věra Vohlídalová. Projekt podporuje i Liberecký kraj.

Krajská vědecká knihovna v Liberci ve spolupráci s nadačním fondem MA-MA Foundation se k tomuto projektu připojí několika dalšími akcemi (výstava, koncert, autorská čtení, přednášky). Odhalením LavičkyV.H. se stane symbolickým zahájení akcí pořádaných k nedožitým osmdesátinám bývalého prezidenta Václava Havla. V liberecké knihovně v průběhu roku uspořádají další akce, výstavy, koncert, autorská čtení a přednášky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky