Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt TechUp pomáhá rozvíjet technické znalosti žáků

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 02. 2014 15:47
  • Školství

Sdílet článek

Volnočasové kroužky jako Automatizace, Kontrola a měření a Elektrotechnika CAD/CAM nabízí svým žákům Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec. Jako jedna z 29 středních škol v Libereckém kraji je zapojena do projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji – TechUp. Jeden z kroužků navštívila krajská radní pro školství, mládež a zaměstnanost Alena Losová.

„Zúčastnila jsem se na této střední škole volnočasového kroužku se zaměřením Elektrotechnika CAD/CAM a byla jsem velmi překvapena s jakým zaujetím a odborností mně dokázali středoškoláci popsat například fungování 3D tiskáren, což ukazuje na jejich zapálení pro studium techniky. Pan ředitel Šorm mi potvrdil, že někteří z žáků zde stráví i několik hodin týdně navíc, aby se naučili technická zařízení, stroje a přístroje dobře ovládat,“ sdělila své dojmy radní Alena Losová s tím, že právě projekt TechUp dává zájemcům šanci prohloubit jejich znalosti a možnost vyzkoušet si nově zakoupené vybavení.

S přihlášením do nabízených kroužků jsem neváhal, protože si chci dát přihlášku na Technickou univerzitu v Liberci. Věřím, že právě něco navíc, než máme jako součást výuky, mi pomůže lépe se připravit na přijímací řízení i na budoucí studium vysoké školy,“ sdělil svoji motivaci k aktivnímu zapojení do projektu žák čtvrtého ročníku František Manlig.

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec nabízí v rámci projektu TechUp i aktivity pro žáky základních škol. Díky němu si mohou vyzkoušet práci v laboratořích a dílnách školy při absolvování tzv. projektového dne, nebo se pravidelně účastnit Technického kroužku.

Liberecký kraj získal na projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji finanční dotaci 58 milionů korun, kterou poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

„Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec využije v rámci projektu dotaci ve výši 2,6 milionu korun, za které pořídí mimo jiné tiskárnu a právě scaner 3D, dále ultrazvukový přístroj pro měření tlouštěk, pneu stojan pro automatizaci či průmyslovou kameru pro strojové vidění,“ doplnila radní Losová.

ll

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky