Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila ujednání o přeshraniční spolupráci záchranných služeb

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 12:29
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Přeshraniční spolupráce zdravotnických záchranných služeb (ZZS) mezi Svobodným státem Sasko a Karlovarským, Libereckým a Ústeckým krajem se dále rozvíjí. Rada Libereckého kraje na svém jednání dne 6. října schválila společné ujednání, které stanovuje konkrétní obrysy této spolupráce.

Potřeba jeho uzavření vyplývá z mezinárodní Rámcové smlouvy mezi ČR a SRN o přeshraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby, která byla podepsána dne 4. 4. 2013. Tato smlouva je první uzavřenou mezinárodní dohodou v oblasti zdravotnictví s Německem. „Schválené ujednání je pak určitým návodem určeným pro běžnou praxi při zajišťování činnosti zdravotnických záchranných služeb v obou zemích v příhraničním pásmu,“ vysvětluje radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

Příprava Rámcové smlouvy začala již před 5 lety. Následně po jejím uzavření byla zahájena jednání mezi Saskem a Ústeckým, Libereckým a Karlovarským krajem. Během nich byly nastaveny podmínky a pravidla pro každodenní praxi při poskytování přednemocniční neodkladné péče pacientům ze strany posádek ZZS z obou zemí, a to v situacích, kdy tyto služby nemůže zajistit vlastní záchranná služba daného státu.

Slavnostní podpis schváleného ujednání mezi Ústeckým, Libereckým a Karlovarským krajem a Svobodným státem Sasko ze strany jejich nejvyšších představitelů je naplánován na 25. 11. 2015 v Karlových Varech. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky