Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Reakce Libereckého kraje ke Společnému vyjádření společností ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. k článku „Liberecký kraj vyloučil z tendru na dopravu tři uchazeče“ zveřejněného v médiích dne 13. 8. 2014

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 08. 2014 09:30

Sdílet článek

Reakce Libereckého kraje ke Společnému vyjádření společností ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. k článku „Liberecký kraj vyloučil z tendru na dopravu tři uchazeče“ zveřejněného v médiích dne 13. 8. 2014

Liberecký kraj, jako zadavatel veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“ (dále jen „Veřejná zakázka“) rozhodl dne 12. 8. 2014 o vyloučení uchazečů ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku. Liberecký kraj vyloučil uvedené uchazeče ze zadávacího řízení v souladu s § 76 odst. 6 zákona o veřejných zakázkách. Důvodem pro vyloučení byla skutečnost, že nabídky uvedených uchazečů byly v rámci procesu posouzení nabídek hodnotící komisí vyřazeny.

K vyřazení nabídek ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. hodnotící komisí došlo z důvodu, že hodnotící komise shledala, že nabídkové ceny uvedených uchazečů jsou mimořádně nízké a současně posoudila zdůvodnění nabídkových cen poskytnuté uvedenými uchazeči jako neopodstatněné. Posouzení problematiky mimořádně nízké nabídkové ceny je ve výlučné kompetenci hodnotící komise (tuto problematiku dle zákona o veřejných zakázkách neposuzoval Liberecký kraj).       

Pokud hodnotící komise při posuzování nabídek vyřadí některou z nabídek, musí zadavatel (Liberecký kraj) dle § 76 odst. 6 zákona o veřejných zakázkách vyloučit uchazeče, jehož nabídka byla vyřazena. Liberecký kraj tedy musel uchazeče ČSAD Slaný a.s., ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. a Busline a.s. ze zadávacího řízení na Veřejnou zakázku vyloučit. Jakýkoli jiný postup Libereckého kraje zákon o veřejných zakázkách nepředpokládá.

Zákon o veřejných zakázkách umožňuje vyloučeným uchazečům podat proti rozhodnutí o vyloučení námitky a tím dosáhnout přezkumu rozhodnutí Libereckým krajem. Liberecký kraj se bude případnými námitkami uchazečů podrobně a odpovědně zabývat. Vyjádření společností ČSAD Slaný a.s. a ČSAD Ústí nad Orlicí, a.s. považuje Liberecký kraj za předčasná. Dokud nejsou uchazeči vyčerpány veškeré instituty pro přezkum rozhodnutí o jejich vyloučení, nelze rozhodnutí o jejich vyloučení považovat za nezvratné

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky