Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rekonstrukce foyer kina Varšava finišuje – brigády nutné!

31. 10. 2014

 

V současné době probíhají dokončovací práce na rekonstrukci foyer kina Varšava v Liberci. Spolek Zachraňme kino Varšava za finanční podpory SML a Libereckého kraje počítá s instalací vybavení interiéru kavárny do konce roku 2014. Do té doby je ovšem potřeba provést práce, na které z rozpočtu první etapy rekonstrukce již nezbylo.

„Podařilo se nám zajistit finanční prostředky na vzniklé vícepráce z Libereckého kraje, za což jsme vděčni. Pokud ovšem chceme prostor otevřít, je nutné svépomocí finalizovat interiér foyer a prvního patra tak, aby bylo možné instalovat bar, stoly, židle, veškerou techniku atd.“ Uvádí Petr Hubáček ze spolku ZkV.

 

„Máme nové rozvody kanalizace, vzduchotechniky, elektroinstalace, vody a především topení, což je základ. Je na nás a na spoluobčanech, za jak dlouho dokážeme dotáhnout interiér do vyhovující podoby. Především je třeba oškrabat staré omítky, vymalovat celý prostor vhodným způsobem, připravit první patro na klubové projekce a dodělat to, na co nám v projektu už nezbyly peníze.“ Říká další z členů spolku ZkV, Ondřej Pleštil.

Odpověď na otázku, jak toho chtějí nadšenci dosáhnout, dodává Jiří Źid: „Počínaje prvním listopadovým víkendem budou každou sobotu a neděli po celý měsíc probíhat brigády, na které srdečně zveme všechny dobrovolníky, kterým není osud této budovy lhostejný. Začínáme v 9:00 a končíme v 17:00. Nouze o práci skutečně nebude.“

 

„Zájemci se mohou přihlásit na facebooku kina Varšava, na adrese kinovarsava@gmail.com a nebo přijít osobně přímo na místo. Organizace je ovšem z důvodu zajištění pomůcek důležitá.“ Pokračuje Vlastislav Trubač, další z členů spolku.

Předsedkyně Zuzana Koňasová dodává: „Rádi bychom zároveň touto cestou poděkovali Magistrátu města Liberce, Libereckému kraji a všem našim podporovatelům, bez kterých by naše snaha přišla vniveč.“

 

Spolek ZkV také připravuje na víkend 7. - 9. Listopadu ozvěny MFDF v Jihlavě – Po.Hlavě. „Půjde o večerní projekce šesti nejlepších snímků z právě ukončeného festivalu Ji.Hlava 2014 včetně debat s režiséry. Spolu s Prahou a Brnem jsme byli vybráni ke spolupráci jako jediné další město v ČR, čehož si vážíme. Více informací najdete na našem webu http://www.kinovarsava.cz/ .“ Zve na projekce za „polních podmínek“ Petr Hubáček.

 

Za spolek Zachraňme kino Varšava – Petr Hubáček (tel: 602 718 867)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588