Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rozhlédněte se po okolí z libereckého mrakodrapu, kraj opět zpřístupnil vyhlídku

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 06. 2016 12:42

Sdílet článek

Možnost prohlédnout si krajské město a jeho okolí z nejvyšší budovy v Liberci má široká veřejnost i během letošní letní sezóny. Liberecký kraj v budově svého sídla, v ulici U Jezu v Liberci, opět zpřístupnil vyhlídkovou terasu v 17. poschodí. Zájemcům se tak nabízí jedinečný výhled z výšky 80 metrů.

Vyhlídková terasa je zdarma otevřená v pracovní dny od 9:00 do 15:00 hodin a bude tomu tak až do 30. září. Takřka ze středu Liberce si návštěvníci mohou prohlédnout známé i méně známé stavby, památky, hory a kopce. Jejich názvy jim pomohou určit informační tabule, které se nacházejí na obou oddělených terasách.

Další zážitek nabídne jízda ojedinělým výtahem pater noster, jedním z mála, které v kraji fungují. Na terasu se návštěvníci dostanou i rychlovýtahem a ti zdatnější mohou vystoupat pěšky a zdolat tak téměř 400 schodů.

V případě početnější návštěvy je vhodné informovat pracovnice Kontaktního centra (recepce), telefon je 485 226 111.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky