Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Semináře pro statutární zástupce SVJ a BD opět v Liberci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 03. 2017 13:00

Sdílet článek

Zveme Vás na semináře Akademie pro bytové domy, určené pro statutární zástupce i členy bytových družstev a SVJ. Po úspěšných seminářích v roce 2015 přijíždíme opět do Liberce. Semináře jsou jedinečné tím, že přestože na nich přednáší vysoce kvalifikovaní odborníci z oblasti práva a bydlení, jsou pro všechny registrované účastníky zdarma. Přijďte zjistit jak řešit problémy, se kterými se ve vašem bytovém domě setkáváte téměř denně. 

21. 3. 2017, od 17:30h. | Rozúčtování a úspory energií v BD

Seminář bude věnovaný nové vyhlášce č. 269/2015 Sb., která zavádí zásadní změny ve způsobu rozúčtování spotřeby tepla. Co přináší nový způsob rozúčtování a jak zasahuje tato vyhláška do prvního rozúčtování od svého vyhlášení? Právě to bude obsahem jedné z částí semináře. Dále účastníci semináře získají informace o nových technologiích pro vytápění a ohřev teplé vody v bytových domech a o nových trendech, které nás v oblasti technologií bytových domů v budoucnu čekají. V závěru budou přednášející k dispozici pro konkrétní dotazy účastníků semináře.

12. 4. 2017, od 17:00h. | Jak správně připravit a řídit členskou schůzi v BD

Členská schůze je často noční můrou výborů SVJ i Bytových družstev. Je možné se na členskou schůzi či shromáždění delegátů dobře připravit a vyhnout se tak zbytečnému dohadování? Naši přednášející mají zkušenosti a jsou přesvědčení, že ano. Účastníky semináře seznámíme s tím, jak správně a efektivně připravit schůzi nebo shromáždění, s otázkami okolo zastupování a plných mocí a jak zvládnout samotné řízení schůze i jak připravit zápis. Přednášet bude předseda představenstva SBD Praha Mgr. Martin Kroh.

15. 5. 2017, od 17:00h. | Peníze v bytovém domě

Majitelé bytů v osobním vlastnictví či družstevníci v bytových domech často doplácejí za své sousedy, kteří se topí v dluzích a neplatí společně poplatky v domě. Problémy s neplatiči, pohledávky SVJ, ale také hospodaření s fondem oprav, tvoření dostatečných rezerv, hospodaření a financování oprav v BD - tak právě těmto tématům se bude seminář věnovat. Seminář bude probíhat formou moderované diskuse. Diskutovat nad konkrétními problémy při správě financí v bytovém domě budou přední odborníci na účetnictví, financování a legislativu bydlení.

Všechny semináře proběhnou v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2, a díky partnerům projektu jsou pro všechny registrované účastníky zcela zdarma.

Registrovat se můžete na www.akademiebd.cz. Informace o seminářích můžete získat také e-mailem na akademie@dumplnyuspor.cz nebo telefonicky na bezplatné lince 800 821 831.

Pořadatelem Akademie pro bytové domy je obecně prospěšná společnost Dům plný úspor, Sdružení nájemníků Česká republika (SON) a Česká společnost pro rozvoj bydlení. Mediálním partnerem je portál Okolobytu.cz. Odborné zázemí tvoří lektorský tým složený ze špičkových odborníků z oblastí práva, úspor energií, ekonomiky, technických oborů i komunikace v čele s Mgr. Martinem Krohem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky