Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Společné semináře zlepšují řešení sociálních problémů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 05. 2015 14:59
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již potřetí v tomto roce se sešli pracovníci kontaktních pracovišť úřadu práce z Libereckého kraje a sociální pracovníci obcí Libereckého kraje na společném semináři, který ve spolupráci s odborem sociálních věcí KÚ LK uspořádala krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci.

„Třetí setkání sociálních pracovníků se uskutečnilo ve čtvrtek 21. května. Tentokrát lektorka Kamila Dvořáková prezentovala téma Aplikace zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením a o změně souvisejících zákonů. Ve své přednášce se především zaměřila na příspěvky na mobilitu, na zvláštní pomůcky a průkazy osob se zdravotním postižením,“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí, která tyto semináře vítá.

V březnu, kdy se uskutečnilo první ze série těchto pracovních setkání, bylo zaměřeno na „Novelu zákona o zaměstnanosti“. Lektorka Simona Davidová přítomné seznámila s legislativní technickou úpravou zákona, chráněnými pracovními místy, zaměstnáváním osob se zdravotním postižením, zaměstnáváním cizinců a kontrolní činností.

Petr Beck, lektor dalšího kurzu, navázal tématem „Aplikace zákona o pomoci v hmotné nouzi“, kde nejdříve objasnil přehled dávek poskytovaných podle jednotlivých sociálních pilířů. Posluchačům také přednesl zákon o pomoci v hmotné nouzi a zákon o životním a existenčním minimu. Podrobně informoval o sociálních dávkách, konkrétně příspěvku na živobytí, doplatku na bydlení a mimořádné okamžité pomoci.

„Taková setkání mají velký pozitivní dopad na klienty, kterých se diskutovaná témata týkají. Pravidelné výměny zkušeností významnou měrou přispívají k lepší spolupráci mezi naším odborem a úřadem práce při řešení sociálních problémů společných klientů,“ dodává náměstkyně Lenka Kadlecová. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky