Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Společnost Busch staví v Liberci novou výrobní halu, zaměstná dalších 100 lidí

23. 03. 2015

Slavnostního pokládání základního kamene stavby nové výrobní haly BUSCH VÝROBA CZ s.r.o.  - Vakuová čerpadla a systémy, v průmyslové zóně Sever v Liberci, které se konalo 20. března, se zúčastnil také Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a informatik.,

„V Liberci bychom rádi navázali dobrou spolupráci s místní komunitou. Měli bychom využít této příležitosti a ukázat veřejnosti, že jsme schopni vyvíjet, vyrábět a prodávat produkty vyrobené v České republice. Chceme také nejen rozšiřovat výrobu, ale zároveň i vyvíjet nové výrobky,“ řekl Dr. Ing. Karl Busch, majitel a zakladatel firmy s tím, že v budoucnu by firma ráda spolupracovala i s místní Technickou univerzitou.

Tato celosvětově aktivní rodinná firma s více než 50 letou tradicí BUSCH  VACUUM  PUMPS  AND  SYSTEMS spolupracuje se zástupci samosprávy v místě svých poboček v Německu, Švýcarsku, Velké Británii, Koreji a USA. Společnost Busch je jedním z největších výrobců vakuových čerpadel, dmychadel a kompresorů na světě. Sortiment zahrnuje řešení odsávání a přetlak technologií ve všech průmyslových odvětvích. Firma byla založena v roce 1963. V 59. dceřiných společnostech, v 40 zemích a s obchodními zástupci ve více než 30 zemích, může poskytnout dobrou radu a praktickou podporu pro většinu zákazníků.

 „Česká republika byla vybrána z důvodu dlouhé strojírenské tradice a to je důvod, proč právě v Liberci postavit nový výrobní závod,“ řekl mimo jiné majitel firmy.

„Vítáme další rozšíření české společnosti, která již v současné době zaměstnává 45 osob, o nový výrobní prostor, který dá možnost zaměstnání dalším 100 lidem,“ dodal.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588