Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostové Líšného a Malé Skály odemkli Jizeru, vodácká sezóna začala

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 04. 2014 17:49

Sdílet článek

Za účasti desítek lidí byla v sobotu 12. dubna těsně před polednem na Žluté plovárně v Malé Skále slavnostně symbolickým klíčem otevřena řeka Jizera. Nová vodácká sezona tak může díky starostům Líšného a Malé Skály Jiřího Mikeše a Michala Rezlera a majitele Žluté plovárny Martina Bauera konečně oficiálně začít.

Jak na místě zmínil starosta Malé Skály, v obci jsou dokončovány práce na rekonstrukci kanalizace, které ve velké míře ovlivnily loňskou turistickou sezonu.

„Nyní již máme v této části obce nejen novou kanalizaci, ale i nové povrchy a na sezonu se velmi těšíme. Jizera je definitivně pro vodáky otevřena, a to opakovaně. Do budoucna bych si přál, kdybychom se všichni kolem Jizery dokázali více sjednotit, protože jde nám všem o to stejné - o dobré služby a spokojeného návštěvníka,“ uvedl Rezler.

Starosta Líšného Jiří Mikeš připomněl společné aktivity Líšenských a Maloskalských podél vloni otevřené Greenway Jizera. V Líšném nově pro tuto sezonu najdete malou fotogalerii a informační centrum. Do budoucna zde počítají právě s větším „provozem“ mezi oběma obcemi, a  to jak na cyklostezce, tak i po vodě.
Martin Bauer přiblížil novou sezonu z pohledu Žluté plovárny.

„Od května zahajujeme plný provoz, máme nové lodě, koloběžky, paddleboardy a další vybavení. V průběhu sezony otevřeme nové zázemí v Dolánkách, kde bude nové informační centrum, malý kemp a sociální zařízení. Podobné zázemí otevřeme v Křížkách pod Malou Skálou, kde bude hospoda a ubytování a zámezí pro cyklisty na Greenway Jizera.“
Novou cyklostezku jako významný prvek podpory cestovního ruchu připomněla i přítomná náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Hana Maierová.
Po slavnostní otevření Jizery se uskutečnil tradiční závod O pohár Josefa Jíry. Na trasu z Malé Skály do Dolánek se vydalo asi dvacet lodí. Dramatický sjezd jezem v Malé Skále zvládli tentokrát všichni, nejrychlejší loď byla v Dolánkách dvojice Balcar – Waitsgader. za 55 minut, kteří si odnesli i pivní sud. Skvěle po celý den bavila slovenská kapela Blues Music svými skladbami od Mississippi z New Orleansu i rokenrolovými peckami a dobře komentoval dění moderátor Martin Kadlec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky