Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Studenti a hlavně studentky prvních ročníků zdravotnické školy v Turnově zahájili slavnostně školní rok

02. 09. 2014

V první den nového školního roku 2014/2015 uvítala náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová studenty Střední zdravotnické školy v Turnově slovy „Přeji vám, aby vás studium bavilo a měli jste k němu stálou motivaci“.

 

Tento rok na turnovské „zdrávce“ začínají studovat mladí lidé mimo jiné i v oboru sociální činnost, který je otevřen poprvé.

„Chápu, jak se cítíte při změně a příchodu ze základní školy na střední. Na té základní nebyla možnost volby předmětů, které by vás zajímaly, a museli jste povinně zvládnout veškerou látku.“, povzbudila Kocumová nové studenty, převážně studentky, oboru zdravotnické lyceum, který se zde vyučuje exkluzívně v Libereckém kraji.

Statutární náměstkyně hejtmana studentům popřála, aby v budoucnu nikdy nelitovali své nynější volby a naopak, aby byli za svou volbu rádi celý život: „Zdravotnická profese je velmi důležitý obor, protože jsou to právě zdravotníci, kteří se starají spolu s lékaři o pacienty. A jsou to právě tito lidé, kteří nejvíce vytváří dojem, jakým dané zařízení působí při každodenním kontaktu s pacienty,“ řekla mimo jiné náměstkyně.

„Právě na vás, na budoucích zdravotnících bude záviset, jakým dojmem bude působit zdravotnické zařízení a s jakými pocity budou pacienti odcházet,“ doplnila.  

Lenka Nováková, ředitelka školy, přivítala studenty prvních ročníků uklidňujícím proslovem,  že se určitě brzy seznámí s novým prostředím školy a s novými spolužáky i z ostatních tříd. „Věřím v dobré výsledky našich studentů, protože studium na střední škole je dobrovolné a studenti budou jistě úspěšní.“ dodala ředitelka.

Na SZŠ Zuzana  Kocumová navštívila též studenty 3. a 4. ročníků, kterým popřála úspěch při složení maturitní zkoušky, nejlépe v prvním termínu.

„Věřím, že znalosti získané při studiu, uplatníte ve své budoucí profesi a že vás zvolené poslání bude naplňovat, jelikož prací pro nemocné strávíte podstatnou část svého života,“ rozloučila se se studenty náměstkyně hejtmana.

V rámci návštěvy si statutární náměstkyně hejtmana také prohlédla nové šatny, odbornou učebnu pro ošetřovatelství a výuku nemocničních informačních systémů. Navštívila i sousední Domov mládeže, který se škola pro své studenty snaží co nejvíce vylepšit. Ředitelka ji také  informovala, že do konce roku 2014 má být dokončena nová chemická laboratoř a vedení školy má v plánu vytvořit muzeum ošetřovatelství.

Návštěvu statutární náměstkyně ukončila krátkou diskuzí nad aktuálními tématy, které SZŠ řeší a přislíbila se těmito podněty zabývat.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588