Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Téměř tři kilometry obchvatu v Dubé se zítra otevřou řidičům

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 29. 06. 2017 14:07
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Přeložka silnice I/9 – obchvat města Dubá na Českolipsku bude v pátek 30. června 2017 uveden do provozu. Celková délka obchvatu je 2,9 km. Stavba zahrnuje tři mostní objekty a jednu mimoúrovňovou křižovatku. Přeložka silnice je realizována v kategoriální šířce 9,5 metru. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Celkové náklady na přeložku silnice činí 440 mil. Kč bez DPH.

Krajský úřad Libereckého kraje v působnosti speciálního stavebního úřadu povolil předčasné užívání stavby přeložky silnice I/9 – obchvat města Dubá na Českolipsku. Současně byl povolen zkušební provoz stavby, v rámci kterého bude před vydáním kolaudačního souhlasu měřením prokázán soulad s ustanoveními zákona o ochraně veřejného zdraví.

Přeložka silnice I. třídy bude uvedena do provozu v pátek 30. června 2017 v dopoledních hodinách. Kromě podstatného zlepšení poloměrů směrových oblouků a podélných sklonů, bude odvedena tranzitní doprava ze zastavěné části města Dubá a tím dojde ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy a snížení hlukové a exhalační zátěže.

Celková délka přeložky silnice činí 2 922 metrů. Stavba obsahuje tři mostní objekty o celkové délce 306 metrů, jednu mimoúrovňovou křižovatku. Přípravné stavební práce byly zahájeny již v dubnu roku 2014 sdružením společností Sdružení firem STRABAG a.s., STRABAG RAIL a.s., INTEGRA STAVBY a.s..

Ředitelství silnic a dálnic na území Libereckého kraje v současné době dokončuje přípravu realizace dalšího obchvatu, konkrétně obchvatu města Kravaře na silnici I. třídy číslo 15, na které je již vydáno pravomocné stavební povolení. Zahájení výstavby se předpokládá v roce 2018.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky