Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turnovské Slunce všem poslouží dospělým autistům za podpory dotace z kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 03. 2014 17:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

Rada kraje na svém 5. zasedání včera schválila investiční dotaci spolku SLUNCE VŠEM, se sídlem v Turnově.

Žadatel částku 1 mil Kč použije na dofinancování projektu Komunitní centrum Turnov SLUNCE VŠEM. Jedná se o centrum pro dospělé autisty, kde Spolek SLUNCE VŠEM bude jako registrovaný poskytovatel sociálních služeb provozovat služby Centra denních služeb pro osoby s mentálním postižením a autismem.  Již bývalé vedení LK podpořilo tohoto poskytovatele účelovou investiční dotací z rozpočtu kraje ve výši 3 500 000 Kč. Finanční výdaje spojené se stavbou centra ale překračují původně poskytnutou částku a realizátor stavby požádal LK o dofinancování ve výši 1 000 000 Kč. Celkové předpokládané náklady projektu činí necelých 6 mil Kč vč. DPH.

Provoz centra pro 12 míst pro dospělé osoby s těžkým mentálním postižením a autismem je plánován od roku 2015. Protože se jedná o ojedinělého poskytovatele v LK pro uvedenou cílovou skupinu, Rada LK tuto žádost schválila a bude radním pro sociální věci Petrem Tulpou předložena ke schválení Zastupitelstvu LK 25. 3. 2014.

Na projednávání tohoto bodu budou přítomni i zástupci Spolku SLUNCE VŠEM, kteří představí svou prezentaci záměru.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=0C-73-Faf90

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky