Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

U Protržené přehrady v Jizerských horách se otevírá turistická “útulna“

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 06. 2015 16:14
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Tak zvaná „útulna“ bude pro veřejnost otevřena v pondělí 22. června v 10 hodin u Protržené přehrady na Bílé Desné v Libereckém kraji. Lesy ČR investovaly do stavby 735 tisíc korun bez DPH.

Jednoduchou dřevěnou stavbu s půdorysem 5 x 8 metrů a sedlovou střechou postavil podnik Lesy ČR za osm měsíců. Stojí na místě vyhlášené Krömerovy boudy, která návštěvníkům Jizerských hor sloužila v letech 1926 až 1945. „Objekt  využijeme při lesním hospodaření, ale především bude k dispozici turistům,“ řekl Ludvík Řičář, krajský ředitel Lesů ČR z Liberce. Podle jeho slov se do budoucna uvažuje o tom, že se v útulně otevře drobné občerstvení. Zatím ale bude přístupná pouze část budovy, v níž si turisté odpočinou a přečkají špatné počasí.

Lesy ČR začaly s obnovou Protržené přehrady před dvěma lety. Projekt financovaný z podnikového dotačního Programu 2020 by měl skočit v příštím roce, kdy si budou v Desné připomínat sté výročí tragických událostí, které následovaly po protržení přehrady.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky