Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V rámci hejtmanského plesu se podařilo získat přes 700 tisíc korun

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 02. 03. 2016 11:37

Sdílet článek

Více než 700.000 korun pro sedm subjektů se podařilo získat v rámci 11. ročníku benefičního plesu hejtmana Libereckého kraje. Finanční dar od sponzorů i všech návštěvníků plesu pomůže například patnáctiletému Petru Živsovi, který trpí dětskou mozkovou obrnou, dětským onkologickým pacientům nebo podpoří děti a mladistvé trpící ztrátou sluchu a další.

Benefiční ples hejtmana Libereckého kraje má v posledních letech také charitativní charakter, a i letošním cílem bylo podpořit potřebné. Od sponzorů se podařilo získat celkem 470.000 Kč, dalších 254.550 Kč se povedlo shromáždit prodejem vstupenek, ústřižků do slosování či příspěvky za fotografování v prostorách kopírujících kancelář hejtmana. Celková částka ve prospěch 7 podpořených se tak vyšplhala na sumu 724.550 Kč.

„Je to skvělý výsledek a věřím, že příští rok bude tradice benefičních hejtmanských plesů pokračovat. Ples nikdy nebyl pouze zábavou a společenskou událostí a vždy jsme se snažili v souvislosti s jeho pořádáním podpořit nějakou organizaci finančním příspěvkem. Snad se nám touto cestou podařilo alespoň trochu zlepšit svět kolem sebe a pomoci dobré věci,“ řekl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Přispělo k tomu i více než pět stovek hostů plesu, kteří obsadili sál i přidružené prostory Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci do posledního místa.

 

Podpořené subjekty:

 

1. Nadační fond Ozvěna – 87.793 Kč

Nadační fond Ozvěna vznikl za účelem podpory dětí a mladistvých s trvalou ztrátou sluchu. 

2. Nadační fond SLON - Společně dá Liberecko onkodětem Naději – 87.793 Kč

Liberecká naděje pro děti z onkologie vznikla v roce 2014 jako komunita na Facebooku a k dnešnímu dni má přes 400 členů a další přibývají.

3. Hospicová péče sv. Zdislavy, o.p.s. – 167.792 Kč

Společnost je poskytovatelem obecně prospěšných zdravotních a sociálních služeb za účelem zajištění hospicové péče v Libereckém kraji, provozuje i lůžkový hospic.

4. SAREMA LIBEREC s.r.o. – 87.793 Kč

Zbývá se mj. sociální rehabilitací pro zdravotně znevýhodněné od narození do 64 let ve spolupráci s Jedličkovým ústavem. Používá metodu THERASUIT, která je v našem kraji ojedinělá a v rámci tohoto poskytují i poradenskou činnost pro všechny nadace v ČR.

5. Centrum LIRA,  z. ú. (dříve Středisko pro ranou péči Liberec, o.p.s.) – 117.793 Kč

Poskytuje pomoc rodinám s postiženými dětmi. Provozují jak terénní služby, tak ambulantní služby zpravidla v Centru nebo jiných pronajatých prostorách.

6. Oblastní spolek Českého červeného kříže Jablonec nad Nisou – 87.793 Kč

Spolek mj. nabízí zdravotnické dozory na akcích, maskování při nácviku kritických situací –  taktická cvičení, nácvik zdravotnických postupů…,  poskytuje službu občanům Jablonce nad Nisou a blízkého okolí ve formě osobní přepravy typu z domu do domu, realizuje projekt pro seniory „Nejsem sám, přítele mám“, poskytuje poradenství, je partnerem pro dárce krve, atd.

7. Petr Živsa – 87.793 Kč

Péťa se narodil 5. září 2001 v České Lípě, žije ve Sloupu v Čechách. Během porodu bohužel došlo ke komplikacím a bylo nutné oživování. Po nevratném poškození mozku je tak Péťova diagnóza DMO (dětská mozková obrna). Určité části mozku jsou poškozené a Péťa tak nemá kontrolu nad hybností těla.

„Doposud jsme v různých sbírkách získali za poslední dva roky asi 25 tisíc korun. Těšili jsme se, že z plesu získáme třeba 3 nebo 5 tisíc korun, které pomůžou s nákupem něčeho do koupelny, nebo držáku na monitor k speciálnímu počítači. Částka nám naprosto vyrazila dech. Můžeme s koupelnou začít ihned, můžeme uvažovat o speciální rehabilitaci, můžeme najednou strašně moc,“ vyjádřil radost z výtěžku benefičního plesu hejtmana Petr Živsa, tatínek Petra. 

11. benefiční ples hejtmana provázela celý večer slovem herečka a moderátorka Tereza Kostková, k tanci i poslechu hrál liberecký orchestr Big´O´Band, který přilákal na parket takřka všechny přítomné hosty. V rámci programu vystoupili i zpěváci Dan Bárta a Marek Ztracený, návštěvníci obdivovali kouzelnické umění Martina Kellmana nebo čarování s molekulární mixologií v podání Achima Šipla. Půvabné finalistky soutěže Miss Liberecký kraj 2016 v rámci večera také předvedly oděvní kolekce mladých návrhářů Střední průmyslové školy textilní Liberec.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky