Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh EDUCA navštívilo přes 11 tisíc zájemců o vzdělání a práci

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 10. 2015 16:40
  • Školství

Sdílet článek

Již podeváté patřila po tři dny od 15. do 17. října 2015 liberecká Home Credit Arena veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA MYJOB LIBEREC 2015.

První dva dny veletrhu náležely především žákům základních a středních škol, kteří sem zavítali často jako součást školou organizovaného zájezdu. Ten měl jediný cíl, a to ukázat žákům posledních ročníků širokou nabídku sedmdesátky středních, vyšších odborných i vysokých škol nejen z Libereckého kraje a pomoci jim tak se lépe rozhodnout, kam se bude ubírat další cesta v jejich vzdělávání.

Součástí čtvrtečního slavnostního zahájení veletrhu bylo vyhlášení druhého ročníku soutěže Klubu zaměstnavatelů „Doporučeno zaměstnavateli“, kdy jsou hodnoceny střední školy v regionu na základě hlasování personalistů regionálních firem. Na 1. místě se umístila Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec, následovaná Střední průmyslovou školou Česká Lípa a třetí Střední průmyslovou školou technickou Jablonec nad Nisou. Čtvrteční program pak uzavírala beseda s osobnostmi za účasti matematika, pedagoga, podnikatele a mecenáše Karla Janečka a hudebníka, skladatele a textaře Michala Dvořáka. Oba svým životním příběhem i profesními zážitky zaujali a také pobavili více než sto třicet diváků.

Mezi návštěvníky veletrhu první dva dny patřila i Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, která shrnula své dojmy: „Educa se opět povedla a hemžení především žáků základních škol po celé tři dny svědčí o tom, že oni i rodiče přikládají volbě dalšího vzdělávání důležitou roli. Těší mě, že své přednosti sem přijelo prezentovat 31 středních škol zřizovaných Libereckým krajem. Osobně se již těším na příští jubilejní desátý ročník.“

V pátek je tradičně vyhlašováno několik anket – nejlepší expozice mezi školami, nejlepší expozice mezi firmami a Cena Vstřícný zaměstnavatel. Nejpovedenějším stánkem v kategorii školy se prezentovala Vyšší odborná škola obalové techniky a Střední škola Štětí, v kategorii firem zvítězila společnosti LUTO Automotive CZ, s.r.o. Cenu Vstřícný zaměstnavatel vyhlašuje Centrum Kašpar a letos byla udělena libereckému občanskému sdružení TULIPAN.  Sdružení dává práci především lidem se zdravotním handicapem už od roku 2004 a za své úsilí získalo ocenění Vstřícný zaměstnavatel 2015 jak od odborné poroty, tak od veřejnosti. „Jsem moc ráda za obě ceny. Jsou velkým ohodnocením naší dlouhodobé práce a především celého kolektivu lidí, který dělá vše proto, aby u nás lidé mohli pracovat i přes všechna omezení, s nimiž se potýkají,“ říká Zora Machartová ze Sdružení TULIPAN.

Sobota patřila tradičně celým rodinám, které přišly společně vybrat tu nejlepší školu pro své děti a případně i sobě najít nové či lepší zaměstnání. Návštěvu jim vedle pokračujícího doprovodného programu mohla zpestřit blesková vědomostní soutěž u stánku Libereckého kraje, ve které vyhrával každý. Sedmdesátka účastníků si proto odnášela z veletrhu EDUCA vedle svých dojmů i nějaký ten propagační předmět Libereckého kraje získaný za své vědomosti nejen z oblasti školství.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky