Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh Educa MyJob 2016 představí školy a nabídne práci

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 10. 2016 13:03
  • Školství

Sdílet článek

Jubilejní 10. ročník veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec 2016 se ve dnech 13. – 15. října 2016 uskuteční v liberecké Home Credit aréně. Partnerem akce je i Liberecký kraj, který je zřizovatelem velké části škol prezentovaných na akci.

Letošní již desáté pokračování veletrhu tradičně nabídne potřebné informace všem zájemcům o vzdělávání a zaměstnání. Studijní či pracovní příležitosti představí subjekty nejen z Libereckého kraje, ale i z dalších krajů České republiky a zahraničí. V prostorách arény se představí téměř 80 vystavovatelů z oblasti vzdělávání, kdy se budou prezentovat střední, vyšší odborné, vysoké školy a ostatní vzdělávací společnosti. Doplní je také přehlídka firem, personálních agentur a internetových portálů nabízejících práci. Veřejnost může veletrh navštívit zdarma.

Brány veletrhu se otvírají ve čtvrtek 13. října v 9 hodin a zavírají v sobotu 15. října ve 13 hodin. Oficiální zahájení je na programu ve čtvrtek od 10.00 hodin a je spojeno s křtem publikace PLAV!, aneb průvodce absolventa středních škol přípravou na reálný život. Knihu představí její autorka Jana Brabcová spolu s radní pověřenou řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, Alenou Losovou.

„Veletrh EDUCA je ideální příležitost především pro žáky devátých tříd zorientovat se v pestré nabídce prezentujících se středních škol nejen z Libereckého kraje, které se s velkou pravděpodobností následně stanou místem jejich dalšího vzdělávání. Liberecký kraj vědom si této skutečnosti proto vyčlenil 200 tisíc korun na dopravu žáků posledních ročníků základních škol ze vzdálenějších míst, aby i oni měli možnost přehlídku středních škol zhlédnout. Ale i ostatní návštěvníci získají na veletrhu jistě mnoho zajímavých informací, třeba i u stánku Libereckého kraje,“ láká k návštěvě veletrhu zájemce o oblast vzdělávání a oblast trhu práce Alena Losová.

Součástí veletrhu je také bohatý doprovodný program a především HR konference, která se uskuteční ve čtvrtek 13. října. Její letošní téma zní: „Firma jako odraz pestrého světa“. Profesní odborníci pohovoří například o tom, jak přilákat správné lidi do firmy, proč je potřeba budovat značku zaměstnavatele či jaká jsou očekávání novodobých uchazečů o práci a jak vůbec o svých potencionálních zaměstnavatelích smýšlí. Řeč bude i o genderovém a věkovém složení zaměstnanců ve firmách a o tom, jak i tento jev klima ve společnosti ovlivňuje. Na přetřes přijde také téma výskytu drog na pracovištích. Čtvrteční program pak vyvrcholí inspirativní debatou osobností, která začne v 18 hodin v liberecké restauraci Koloseum. Diskutovat mohou návštěvníci se zpěvákem Danielem Landou a handicapovaným sportovcem a vítězem soutěže Muž roku 2009, Martinem Zachem.

Liberecký kraj se jako spolupořadatel veletrhu EDUCA prezentuje svojí expozicí přímo u vchodu do arény. Vedle velkého množství propagačních a informačních materiálů nabízených po celou dobu trvání veletrhu připravil pro návštěvníky vědomostní soutěž o zajímavé ceny.

Více informací o programu veletrhu EDUCA se dozvíte na stránkách www.educaliberec.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky