Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vlaky Stadler do polské Sklářské Poreby v neděli vyjedou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2015 10:34
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Z Liberce do Sklářské Poreby vyjedou poprvé vlakové soupravy Stadler bez přestupu definitivně tuto neděli 13. prosince. Na čtvrtečním mimořádném jednání v Jakuszycích dopravci oficiálně informovali o své konečné připravenosti zahájit v neděli řádný provoz dle objednávky a zveřejněných jízdních řádů. První přímý spoj s odjezdem v 8:35 z Liberce bude posílen.

„Po několika vyjednáváních, která se uskutečnila v poslední době v souvislosti s obavami, že by vlaky 13. prosince přece jen nevyjely, jsme nakonec dospěli k dohodě. K jejímu nalezení pomohla především vůle všech zúčastněných stran. První přímý vlak na železniční trati z Liberce do Sklářské Poreby vyjede skutečně v neděli 13. prosince z libereckého vlakového nádraží v 8:35 a ve Sklářské Porebě bude za necelé dvě hodiny, v 10:21 hodin,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta s tím, že si první jízdu nenechá ujít společně s radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem a jednatelem společnosti KORID LK Pavlem Blažkem.

Dosud cestující jezdí z Liberce do Kořenova, kde musí vystoupit a přesednou do jiné vlakové soupravy provozované českou společností GW TR ve spolupráci s polským dopravcem. Tento vlak je pak dopraví zbývajících 20 kilometrů do Sklářské Poręby. Přípravy tohoto přímého spojení trvaly téměř pět let a mimo jiné jim předcházely opravy tratí či rekonstrukce nádraží Szklarska Poręba Górna.

Za jízdenku z Liberce do Sklářské Poreby cestující zaplatí 90 Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky