Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vydané publikace určují priority v oblasti rozvoje lidských zdrojů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 10. 2015 08:00
  • Školství

Sdílet článek

Projekt s názvem „Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji“, který krajský úřad realizoval od května 2014, končí letos v říjnu. Jeho výsledkem je vznik dvou publikací Strategie rozvoje lidských zdrojů Libereckého kraje 2014+ a Společný akční plán Libereckého kraje 2014+. K dispozici jsou tyto dokumenty na sekretariátech zainteresovaných odborů, tedy na odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, odboru sociálních věcí a odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Ke stažení jsou pak na webu informačního a vzdělávacího portálu Libereckého kraje.

Finální výstupy, tedy dva vydané dokumenty, byly projednány 8. září na radě kraje a následně schváleny 29. září zastupitelstvem. Na tvorbě publikací se podíleli zástupci oslovených subjektů v rámci takzvaných „kulatých stolů“ (zejména z řad významných zaměstnavatelů Libereckého kraje, organizací působících v sociální oblasti a subjektů působících v oblasti služeb a obchodu), členové Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje, zástupci měst a obcí Libereckého kraje, ředitelé škol a školských zařízení, zástupci místních akčních skupin, zástupci neziskového sektoru, ale i zaměstnanci krajského úřadu a veřejnost, která se zúčastnila sběru projektových záměrů.

Cílem daných výstupů bylo určit prioritní témata a návrhy řešení v oblasti vzdělávání v provázanosti s potřebami trhu práce, v sociální oblasti a oblasti služeb a obchodu. „Všechny uvedené okruhy jsou pro Liberecký kraj a jeho další rozvoj v oblasti lidských zdrojů klíčové. Strategie především určuje priority a cíle pro období 2014–2020 a stává se tak společným vodítkem pro všechny zapojené subjekty,“ říká hejtman LK Martin Půta.

Projekt probíhal za finanční podpory z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Jeho výsledky jsou dostupné na webu: http://www.edulk.cz/P%c5%99%c3%adsp%c4%9bvky/tabid/72/EntryId/3889/Finalni-vystupy-projektu-Tvorba-Strategie-a-Spolecneho-akcniho-planu-v-oblasti-rozvoje-lidskych-zdroju-v-Libereckem-kraji.aspx

  • Strategie rozvoje lidských zdrojů Libereckého kraje 2014+ (.pdf)
    2 MB
    22. 10. 2015 08:04
  • příloha č. 1 (.pdf)
    178 kB
    22. 10. 2015 08:51
  • příloha č. 2 (.pdf)
    538 kB
    22. 10. 2015 08:52
  • příloha č. 5 (.pdf)
    1 MB
    22. 10. 2015 08:53

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky