Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava ButterFly Silvy Lintimerové láká na kraj milovníky fotografií géniů

08. 01. 2015

Busta Fidli, Jára Cimrman, Blanka, Tři ve při a Citronáda, to je pět nových fotografických snímků, které se premiérově objevily na vernisáži výstavy ButterFly liberecké fotografky Silvie Lintimerové, která včera začala v galerii Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci.

Tento přírůstek (k vidění je dalších třicet fotografií - např. Frankenstein, Sněhulák, Mořská panna, Einstein Střihoruký Edward, Alchymista, Kristus, Rumcajs a Manka a další) zaplněná hala krajského vestibulu a kapela  Rammstein Member´s Club – Liberec.

„Buďme tím, čím chceme,“ říká motto výstavy a vystihuje tak přesně ducha expozice.

„Na fotografiích jsou to většinou zajímavé světové osobnosti v podání mých kamarádů a známých, kteří na sebe vzali podobu skutečných géniů,“ vysvětlila Silva s úsměvem.

Výstavu nazvanou ButteFly aneb Kdokoli může vypadat, jako cokoli otevřela statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová, která připomněla, že jde o 77 výstavu v pětileté historii krajské galerie.

„Mnohé výstavní galerie by nám mohly závidět, jak pestrý je náš výstavní plán, jak rozmanití a výborní umělci tu vystavují na zdarma poskytnuté ploše,“ řekla mimo jiné náměstkyně s tím, že stejně tak je vstup na výstavu volný pro návštěvníky úřadu denně do 17 hodin.

Poté hovořil o svých zkušenostech z modelingu jeden z modelů hejtman Martin Půta, který přidal ke svému Alchymistovi právě zmíněnou bustu (nastříkané sako si mohou příchozí prohlédnout u vstupu do expozice).

„Silva je perfektně na fotografování připravená, předem vidí výsledný snímek, příliš neimprovizuje. Krásně jsem se bavil, i když fotografování v ateliéru nemám moc rád,“ prozradil hejtman.

Vystoupení kapely Rammstein Member´s Club - Liberec -    zřejmě nejlepší  revival německé rockové skupiny Rammstein, přivedlo stovku návštěvníků do varu, takže se s chlebem namazaným škvarky a posypaném cibulí, pivem Konrad a Bizon a moravským vínkem bavili až do pozdního večera.

Výstava ButterFly již slavila velké úspěchy v Liberci a v České Lípě. V Liberci potrvá do 31. ledna 2015.

Viz také - http://www.libereckadrbna.cz/rozhovory/butterfly-prileta-zpet-do-liberce-prinasi-nove-fotografie.html

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588