Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vzniká nový krajský Katalog regionálních reklamních předmětů

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2015 14:43
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

Po výborných zkušenostech s vydáním Katalogu regionálních reklamních předmětů pro rok 2014, který slouží kraji, obcím a městům i dalším institucím k propagaci a prezentaci regionálních výrobců a řemeslníků, připravil resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova vydání nového katalogu.

Už 11. března se uskuteční v multimediálním sále Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci přehlídka přihlášených výrobců, jejichž produkty zhodnotí a oboduje porota složená z odborníků i laiků od politiků po úředníky ( od 10 – 16 hodin).

Ten obsahuje přehled různých produktů vyráběných na území kraje, anebo v několika případech produkty vyrobené ze surovin rostoucích v dosahu našeho regionu.

Předměty s největším ohlasem, s nejvyšším počtem bodů budou zařazeny do Katalogu regionálních reklamních výrobků pro rok 2015/2016.

Tyto výrobky používáme na kraji při návštěvách významných partnerů či osobností z  domova i zahraničí, včetně prezidenta ČR, velvyslanců nebo ministrů,“ připomněl radní LK Vít Příkaský, pověřený vedením resortu regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

„Těším se, až si prohlédnu, co všechno je skryto pod obaly výrobků, které nám regionální producenti doručili,“ dodal.

Letos poprvé může být katalog obohacen rovněž i o výrobky, pokud získají potřebný počet bodů, které zatím nejsou nositeli tzv. regionální značky.

„Jedná se o vybrané výrobce, kteří nabízí speciální produkty, a s ohledem na kladné reference, může kraj důvěřovat, že je při výrobě zachován standard řemeslné výroby či vznikly z materiálu, který je spjatý s Libereckým krajem,“ vysvětlila Ivana Hujerová -  zastupitelka Libereckého kraje, která vytvoření tohoto Katalogu ve své funkci členky rady LK, iniciovala.

„V katalogu budou moci zájemci z řad veřejné správy, soukromých či komerčních subjektů vybírat z nabídky místně vyrobeného skla, bižuterie, ale i potravinových lahůdek, výrobků textilních, plstěných či ze dřeva, keramiky nebo dokonce z orobince,“ doplnila.

Zájemci, kteří chtějí aktivitu Libereckého kraje podpořit a následovat, si pak mohou vybrané předměty objednávat přímo u výrobců – kontakty jsou a budou uvedeny v katalogu.

Odkaz na Katalog regionálních reklamních předmětů pro rok 2014 zde: 

http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/public/files/Katalog_regionalnich_vyrobku.pdf

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky