Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začala dlouhodobá kampaň na podporu náhradního rodičovství

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 09. 2015 12:28

Sdílet článek

Podpořit zájem o dlouhodobé pěstounství je cílem kampaně Krajského úřadu Libereckého kraje, jejíž první etapa začala v polovině září. Informování široké veřejnosti o náhradní rodinné péči, které má vést k vyhledání nových náhradních rodičů, se uskuteční prostřednictvím hned několika akcí.

„Během září, vždy od pondělí do čtvrtka, mohou zájemci navštívit výstavu „JSEM PĚSTOUN“ v libereckém Centru Generace v Palachově ulici č. p. 504, v době od 9 do 16 hodin.  V úterý 15. září zde byli v rámci dne otevřených dveří k dispozici pracovníci zabývající se problematikou náhradní rodinné péče, kteří zájemcům poskytli veškeré informace,“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální věci.

O den později, 16. září, uspořádalo občanské sdružení Rodina v centru v Novém Boru neformální informační setkání na téma: „NAPADLO VÁS NĚKDY STÁT SE PĚSTOUNEM?“. V Komunitním centru v Novém Boru na zájemce rovněž čekali odborníci na náhradní rodinnou péči.

Seznámit se s problematikou pěstounství budou mít možnost i v Turnově, kde se informování chopí Centrum pro rodinu Náruč, a to ve čtvrtek 1. října. Akce začne v 15.00 hodin v sídle organizace ve Skálově ulici č. p. 540 v Turnově. Zájemcům se budou věnovat specialisté, kteří pracují s náhradními rodiči již od roku 2007.

„Víme, že tato kampaň je během na dlouhou trať, protože přetrvávající nedostatek dlouhodobých pěstounů nevyřešíme vytvořením propagačních předmětů. Proto Krajský úřad Libereckého kraje v rámci pracovní skupiny sjednotil metodiku kampaně a naším cílem je dlouhodobě všechny aktivity podporovat,“ dodala Lenka Kadlecová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky