Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájemci opět mohou o víkendu uklízet Jizerky

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 05. 2016 15:14

Sdílet článek

Společnost pro Jizerské hory pořádá o nadcházejícím víkendu 14. a 15. května tradiční akci Ukliďme Jizerky. Lidé, kterým není lhostejné, jak vypadá naše příroda, společnými silami uklízí v Jizerských horách, a to již od roku 1999. Přidat se může každý. Akci podpořil i Liberecký kraj.

V informačních centrech (Liberec, Jablonec n. N., Bedřichov, Tanvald) nebo na významných parkovištích v Jizerkách (parkoviště Bedřichov, u kapličky v Hraběticích a na Jizerce) budou o víkendu k dostání úklidové pomůcky, zejména pytle, které si mohou lidé vyzvednout. Pak už každý vyrazí na libovolný výlet nebo místo, které si vybere a cestou sbírá odpadky. „Pytle pak sběrači zanechají na dopravně dobře dostupném místě a nahlásí jejich polohu pořadatelům. V celém následujícím týdnu je odpad z hor svážen,“ vysvětlila Kateřina Bednářová ze Společnosti pro Jizerské hory a doplnila: „Každý rok se zapojují stovky lidí a jejich nadšení a odhodlání udržet hory čisté nám ukazuje, že to má smysl.“

Podrobnější informace na stránkách www.projizerky.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky