Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájemci z Libereckého kraje mohou stále žádat o kotlíkovou dotaci

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 17. 02. 2016 13:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

O tzv. kotlíkovou dotaci v Libereckém kraji si od začátku jejího vyhlášení požádalo téměř tisíc zájemců. Dosud nebyly všechny finance vyčerpány, a tak mohou stále zájemci přicházet a na podatelně Krajského úřadu Libereckého kraje odevzdávat své žádosti nebo je zasílat poštou. 

Youtube video

„K úterý 16. února jsme v rámci vyhlášeného programu přijali téměř 990 žádostí o kotlíkovou dotaci. Finanční prostředky nejsou dosud vyčerpány a stále je tedy možnost žádosti o dotaci podávat,“ uvedl Vít Příkaský, radní pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova. Liberecký kraj má na kotlíkové dotace k dispozici cca 135 mil. Kč.

„Žádosti, které budou na krajský úřad doručeny do konce února, projdou hodnocením v průběhu března. Pokud žádost splní veškeré náležitosti, bude následně přidělená částka dotace schválena radou kraje, poté vyrozuměn žadatel a nejpozději v průběhu května uzavřeme s žadatelem Smlouvu o poskytnutí dotace,“ vysvětluje další postup Vít Příkaský.

V případě, že žádost nebude kompletní nebo v ní budou shledány formální nedostatky, žadatel obdrží písemnou výzvu k jejímu doplnění. Taková žádost pak dostane nové časové razítko a pořadí podle toho, kdy budou nedostatky doplněny. Poté musí dotaci odsouhlasit rada kraje a teprve následně může dojít k uzavření smlouvy.

Veškeré informace ke kotlíkovým dotacím včetně formuláře žádosti najdou zájemci na webu: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page1620/kotlikove-dotace/0-program-zadost-prilohy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky