Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemědělská olympiáda žáků přinesla druhé místo Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 04. 2015 14:23
  • Školství
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Jubilejní 10. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol uspořádala ve dnech 22. - 23. 4. 2015 Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. Olympiáda se konala ve spolupráci s Libereckým krajem, Regionální agrární radou a Okresní agrární komorou za podpory firem a osob nejen z Frýdlantska.

Celé dvoudenní zápolení probíhalo za velkého nasazení členů sedmi družstev a za střídavě slunečného a oblačného počasí. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro práci v zemědělství, nedílnou součástí soutěže byla rovněž výměna zkušeností pedagogů z různých míst republiky. 
„Viděla jsem skvělou přehlídku umění žáků zemědělských oborů, kteří s velkou dovedností ve všech sedmi disciplínách bojovali o co nejlepší umístění. Druhé místo žáků frýdlantské střední školy je jejich výbornou vizitkou a samozřejmě i celé školy. U příležitosti soutěže jsem měla možnost také zkontrolovat stav prací u právě probíhajícího zateplení budovy střední školy. Podle informací od paní ředitelky Dvořákové běží vše podle plánu a harmonogramu, což pro mě bylo potěšující slyšet,“ uvedla Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, která žákům na Zemědělskou olympiádu přijala fandit společně s Josefem Jadrným, náměstkem hejtmana pověřeným řízením resortu životního prostředí a zemědělství.

V Zemědělské olympiádě žáků středních škol se soutěžilo v sedmi disciplínách (Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem, Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů, Práce s nakladačem, Písemný test znalostí, Výměna a vyvážení pneumatiky, Vykování skoby, Sedlácká zručnost) a účastnilo se jí sedm družstev: Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant, SOŠ Frýdek–Místek, Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola (družstva z pracoviště Humpolec a ze Světlé nad Sázavou), SpŠ a SOU Pelhřimov (pracoviště Kamenice nad Lipou), SOŠ a SOU Horky nad Jizerou a také žáci střední školy z německého Rosenhainu.

Výsledky družstev:
1. SOŠ Frýdek–Místek                     
2. Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant      
3. Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola   (družstvo z pracoviště Světlá nad Sázavou)

Výsledky jednotlivců:
1. Jiří MALÍK, SOŠ Frýdek–Místek
2. Václav RÝDL, Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola (pracoviště Světlá nad Sázavou)
3. Daniel PŘIBYLA, SOŠ Frýdek–Místek

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky