Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlato ze soutěže kadeřníků Inspirace 2015 si přivezla odborná učitelka liberecké SŠ gastronomie a služeb Eliška Hanzlíková

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 10. 2014 13:29
  • Školství

Sdílet článek

V rámci kadeřnického a kosmetického veletrhu World of Beauty and Spa Podzim 2014 se  v září v Praze - Letňanech konalo finále 5. ročníku kadeřnické soutěže Inspirace 2015.

Na stupínek nejvyšší vystoupila učitelka odborných předmětů SŠ gastronomie a služeb v Liberci Eliška Hanzlíková.

Jak potvrdili sami porotci, hodnocení pro ně bylo náročné, avšak na prvních třech místech se shodli. Druhá skončila Zlata Helebrantová (Kralovice) a 3. místo obsadila Eliška Smrčinová (Miličín).

„Moje kolegyně Eliška Hanzlíková v oboru pracuje 8 let. Své vítězství v soutěži chápe především jako motivaci pro své studenty, aby věděli, že je možné se celý život ve svém oboru zdokonalovat,“ gratuloval ředitel školy Zdeněk Šlaich s tím, že vítězka soutěže získala 25 tisíc v hotovosti a 25 tisíc v poukázkách na kadeřnický materiál.

„Dále má také možnost se zúčastnit mezinárodní soutěže v Norimberku,“ dodal.

Podle něj se každý rok soutěže liší zaměřením. Letos se poprvé nestříhalo. Pořadatelé zvolili jako téma společenský účes s atypickým těžištěm nad čelem. Z několika desítek zaslaných fotografií vybrali hodnotitelé na začátku července 14 nejoriginálnějších účesů a jejich autory pozvali do finále. 

Finalisté měli k dispozici časový limit 45 minut. Modelky nastoupily se suchými, hladce dozadu sčesanými vlasy. Úkolem kadeřníků bylo za pomoci podložek, pérek a vlásenek učesat co nejčistěji výčesy.

„Podstatná byla také jeho originalita a náročnost,“ připomněl ředitel.

„Takové vzory pro žáky, učně a studenty potřebujeme. Elišce Hanzlíkové děkuji a přeji mnoho dalších úspěchů ve škole i na soutěžích,“ přidala se s gratulacemi krajská radní pro školství Alena Losová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky