Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Známá psycholožka školila odborníky pracující s oběťmi trestných činů

13. 08. 2015

Domácí násilí, sousedské spory, šikana na pracovišti, přepadení či oloupení zločincem a souvislost s obětmi těchto trestných činů. To je pouze zlomek témat, o kterých se diskutovalo na Krajském úřadě Libereckého kraje v rámci semináře Bílého kruhu bezpečí na téma „Hledat pomoc je projevem silné oběti“. Zkušenosti z praxe a rady v Liberci předala posluchačům Ludmila Čírtková, známá policejní psycholožka a členka Bílého kruhu bezpečí. Spolu s ní vystoupili i další hosté, kteří se ve své profesi zabývají obětmi trestných činů.

Seminář zahájila Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí, která akci zaštiťovala. „Vážím si lidí, kteří se touto problematikou zabývají a nezavírají před ní oči. Pocit uklidnění a naděje mi dává i to, že organizace Bílý kruh bezpečí má zastoupení i zde v Liberci, nikdy nevíme, kdy se nám, rodině či blízkému okolí může stát něco podobného,“ uvedla náměstkyně Kadlecová, která zároveň poděkovala prezidentce Bílého Kruhu bezpečí, Petře Vitoušové, za možnost uspořádat seminář v krajském městě. Liberec byl už 12 zastávkou semináře, s nímž objíždí zástupci Bílého kruhu bezpečí celou Českou republiku.

Cesta za profesními kolegy po celé zemi byla zahájena u příležitosti nově spuštěné bezplatné a nonstop evropské linky 116 006 pro oběti trestných činů, kterou prezentovala Petra Vitoušová. V rámci semináře hovořila rovněž o různých typech týrání, mezi ně patří i stalking, který se v poslední době, především kvůli sociálním sítím velice rozšířil. Další zastávkou mezioborového semináře je Praha.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215