Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zubní pohotovostní služba začne opět fungovat v Libereckém kraji i ve večerních hodinách, už od 1. října

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 09. 2015 11:42
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje rozhodla na svém zasedání dne 8. 9. o nejvhodnější nabídce, kterou odbor zdravotnictví obdržel v rámci výzvy na rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje. 

Youtube video

Liberecký kraj dne 19. 6. 2015 zveřejnil na profilu zadavatele veřejnou zakázku malého rozsahu „Rozšíření pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje“. Kraj obdržel jednu nabídku. Jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena, samozřejmě při nutném splnění odborné kvalifikace lékaře a sestry.

Od 1. října 2015 bude pohotovostní služba zubních lékařů v Libereckém kraji doplněna o provoz ve večerních hodinách (18:00 – 22:00), a to v sobotu, v neděli a ve svátky. Ordinace Liberecká dentální s.r.o., jež bude tuto službu poskytovat, se nachází na adrese: Soukenné nám. 1/121, budova Dunaj – 4. Patro, 460 01 Liberec 1.

„Přestože je zajištění pohotovostní služby ve večerních hodinách složité a neodpovídá vždy potřebám akutních zákroků, je potřebné tuto službu pro občany Libereckého kraje mít, aby nemuseli v případě náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu zubního onemocnění cestovat do Prahy. Stejně tak mohou, tuto ordinaci, navštívit i pacienti, kteří plánovaně či náhodně navštíví náš kraj a přepadne je problém s bolestmi zubů,“ uvedl radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

I nadále bude fungovat zavedený systém služeb zubní pohotovosti. „To znamená o víkendech a svátcích v době od 8:00 do 12:00 hodin slouží lékaři v Krajské nemocnici Liberec, a.s. Na Semilsku a Českolipsku pak pohotovost zajišťují jednotliví zubní lékaři ve vlastních ordinacích,“ dodal Petr Tulpa.

Podrobný rozpis služeb je zveřejněn na: http://zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/page830/pohotovostni-sluzby-v-oboru-zubni-lekarstvi

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky