Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Autobusová linka z Jablonce nad Nisou povede až na Maliník, vznikla tam nová otočka

01. 12. 2022

Dnes poprvé vyjela autobusová linka 101 až na sedlo Maliníku. Ten je oblíbeným nástupním místem lyžařů na Jizerskou magistrálu. Nově vybudovaný odbočovací pruh na parkoviště zajistí lepší průjezdnost místem a sníží počet kolon.

„Stavební práce vyšly na více než 4 miliony. Zhotovitelem odbočovacího pruhu a otočky pro autobusy je firma Eurovia. Odbočovací pruh na parkoviště Maliník zůstane součástí silnice III/29022 a tedy v majetku Libereckého kraje. Autobusová otočka bude patřit obci Bedřichov,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

„Bedřichov je součástí okresu Jablonec nad Nisou. Je to skvělá zpráva pro všechny občany. Maliník je druhé oblíbené nástupní místo na Jizerskou magistrálu v Bedřichově. Rozšířením komunikace a vybudováním zastávky mimo silnici a také odbočovacího pruhu k parkovišti dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ dodal starosta obce Bedřichov Petr Holub.

Autobusová linka číslo 101 bude nyní zajíždět až k otočce na Maliníku, u stadionu v Bedřichově bude i nadále končit linka MHD Liberec číslo 18, což tomuto exponovanému místu nesporně pomůže.

Návštěvník Janova nad Nisou nebo dolní části Bedřichova bude nyní moci vyjet autobusem na Maliník a odtud začít výlet například přes novou cestu na Vysokém hřebeni.

Liberecký kraj přispívá na provoz všech linek MHD Jablonec nad Nisou ročně zhruba 10,5 miliony korun. Přičemž linka 101 v úseku Jablonec nad Nisou – Bedřichov stojí kraj zhruba 4 miliony.

 

 

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419