Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Botanická zahrada pomůže studentům Technické univerzity v praxi

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 29. 03. 2023 11:16

Sdílet článek

Liberecká botanická zahrada se chystá navázat spolupráci s nově vzniklou Katedrou biologie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. Pomáhat bude díky svému bohatě vybavenému zázemí například při mikroskopování rostlinných buněk nebo pozorování stavby rostlinného těla. Nový ředitel zahrady Václav Lenk nabídl studentům i exkurze v rámci výuky a zázemí pro bakalářské a diplomové práce spojené s botanikou.                    

„Otevřít botanickou zahradu veřejnosti, žákům a studentům, to bylo jedno z témat, se kterým nový ředitel botanické zahrady Václav Lenk přicházel do zahrady. Tuto iniciativu velmi vítám a jsem si jistá, že se nebude jednat o jednostrannou výhodu pro TUL, ale přímý kontakt studentů se zahradou jí může přinést nové náměty a cenné pohledy mladé generace,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na základě této spolupráce by mohly postupně vzniknout například pracovní listy pro žáky mateřských a základních škol, které budou v souladu s učebními osnovami. Moderní technické vybavení Technické univerzity by mohlo vedle splnění studentských cílů a úkolů přispět k přiblížení netradičních pohledů do rostlinné říše, které prezentuje botanická zahrada.

Na dalším setkání v polovině března nechyběl ani děkan přírodovědně-humanitní a pedagogické fakulty Jan Picek. Ten je spolupráci nakloněn a výsledkem bude příprava smlouvy o vzájemné spolupráci mezi fakultou a Botanickou zahradou Liberec.

Katedra biologie vznikla 1. ledna 2023 z oddělení biologie na katedře chemie. Zajišťuje výuku bakalářského oboru Přírodopis pro vzdělávání a navazujícího magisterského Učitelství pro 2. stupeň základní školy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky