Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hlasování veřejnosti v Soutěži Karla Hubáčka se chýlí ke konci. Čas je do 30. dubna 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 04. 2024 08:08
  • Rozvoj

Sdílet článek

Vybrat svého favorita na Cenu veřejnosti v letošním ročníku Soutěže Karla Hubáčka mohou lidé již jen pár dní. Průběžné výsledky favorizují Jiráskovo divadlo v České Lípě, o více než dvě stě hlasů za ním se drží Malé vodní nádrže Habartice u Frýdlantu. Souboj o třetí místo je zatím těsný mezi Domovem pro seniory se zvláštním režimem Domov Doma a novým Pavilonem nukleární medicíny PET/CT Krajské nemocnice Liberec.

Jak to nakonec dopadne, bude jasné na webu soutěže hned po ukončení hlasování o půlnoci 30. dubna. Do 14. května si lidé počkají na verdikt poroty. Porotci všechny přihlášené realizace navštěvují a poté rozhodují nejen o vítězi hlavní Ceny Karla Hubáčka, ale i o nominovaných a vítězích v dalších třech kategoriích. Osobní prohlídka je důležitou součástí průběhu hodnocení, která doplňuje mozaiku informací získanou z přihlášky. Porotce zajímají samozřejmě technické a architektonické aspekty stavby, ale důležitý je i kontext realizace. Liberecký kraj v porotě zastupuje radní Jiří Ulvr, který shrnul své zkušenosti: „Každý rok se mezi přihlášenými objeví stavba na první pohled nevýrazná, u které ale objevíme velký společenský přesah. Letos nás takto překvapila například Ulička řemesel v Turnově. Nenápadný průchod mezi ulicemi Antonína Dvořáka a Markova, který ale do města přinesl čilý řemeslnický ruch a brzy se místo stalo vyhledávaným turistickým cílem.“

Uvedený příklad splňuje i jeden z cílů celé soutěže, a to je ukázat veřejnosti i dalším investorům příklady dobrých řešení a ocenit kvalitní práci všech, kteří se na projektu podíleli.

Všichni nominovaní a ocenění budou slavnostně odtajněni a převezmou si originální ceny v úterý 14. května v Kulturním centru Sever ve Cvikově. Pro vítěze kategorií už se ve sklářské škole v Železném Brodě chystají autorské ceny v podobě skleněných nivel, které navrhl student školy Roman Mareš. Absolutnímu vítězi ročníku 2024 bude opět nabídnuta možnost přihlásit se do celostátního ročníku a náklady na přihlášku v takovém případě získá jako součást ceny pro vítěze. Navíc se bude moci pyšnit titulem z jubilejního ročníku.

Text:

Petra Handlířová

p.handlirova@arr-nisa.cz

777 183 127

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky