Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kdo získá Cenu veřejnosti v Soutěži Karla Hubáčka? Hlasovat lze do 30. dubna

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 03. 2024 10:27
  • Rozvoj

Sdílet článek

Šestadvacet dokončených staveb a deset studentských projektů představuje v současném jubilejním dvacátém ročníku Soutěž Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje. Mezi adepty na cenu jsou kromě jiných novostavby i rekonstrukce jizerských chalup, rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě nebo nové centrum nukleární medicíny v areálu Krajské nemocnice Liberec.

Lidé mohou od 15. března do 30. dubna hlasovat pro Cenu veřejnosti. „Smyslem soutěže je vyzdvihnout úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné žáky, studenty, projektanty, architekty, talenty v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého Libereckého kraje,“ vysvětlil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Loni porota posuzovala 22 staveb a také dvanáct studentských projektů. Odborníky nejvíce zaujala Rekonstrukce paláce Liebieg, u veřejnosti bodovala rekonstrukce bývalé továrny na Automoto museum Lučany. Cenu si ale odnesli i další soutěžící. V kategorii Novostavby to byla školka Montessori Jablonec nad Nisou, sídlo truhlářství Tanpa zase získalo Cenu Ministerstva průmyslu a obchodu. Ze studentských projektů porota ocenila Martinu Kocurišinovou za návrh rekonstrukce Lesní vily v Liberci. Celkem porota a partneři rozdělili devět unikátních autorských cen v podobě skleněné nively, které navrhl student sklářské školy v Železném Brodě. Ta je také pro oceněné ve svých dílnách vyrábí. Všechny přihlášené stavb i studentské projekty jsou zveřejněny na webu soutěže Stavba roku, kde je také možnost hlasovat pro svého favorita.

Soutěž o stavbu roku Libereckého kraje má tradici od roku 2004. Stavební firmy a architektonické ateliéry mohou tímto způsobem prezentovat výsledky své práce. Partnery soutěže jsou už čtyři roky města Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Turnov a Semily. „Kvalitní architektura v Libereckém kraji vzniká i navzdory současné nelehké době, mám radost ze stále kvalitnějších veřejných staveb a zodpovědného přístupu investorů k ekologickým otázkám,“ dodal Ulvr.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky