Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj a STŘEVLIK chystají na léto mezinárodní tábory pro děti

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 04. 2023 15:01
  • Rozvoj

Sdílet článek

Dva mezinárodní pobytové tábory pořádá o letních prázdninách Liberecký kraj ve spolupráci s příspěvkovou organizací STŘEVLIK, p. o. Sejdou se na nich děti ze tří zemí – Čech, Polska a Ukrajiny. Tábory se konají v rámci mezinárodního česko-polského projektu Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu, jenž se zrodil ve spolupráci Libereckého kraje, Dolnoslezského vojvodství, Královéhradeckého kraje a polského subjektu Nadace Ukrajina.

„Je velmi důležité podporovat mladé lidi v budování nových kontaktů a přátelství a mezinárodní tábor je v tomto ohledu výbornou zkušeností. Díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější, vystoupí ze své sociální bubliny a poznají svět nezprostředkovaně, sami za sebe. Tím, že se snaží se svými zahraničními kamarády domluvit, třeba i takzvaně rukama-nohama, skvěle trénují své komunikační dovednosti,“ řekl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Přihlašovací systém pro české děti bude spuštěn 19. dubna od 9 hodin. Na překladech do polské a ukrajinské verze se ještě pracuje, po doladění veškerých dokumentů bude spuštěno přihlašování i pro děti polské a ukrajinské národnosti. Pro každou národnost je rezervováno 10 míst a tak se netřeba obávat, že spuštěním českého přihlašovacího systému přijdou zahraniční děti o místo.

První turnus se uskuteční od 10. do 15. července v areálu STŘEVLIKu v Oldřichově v Hájích a nese téma Trosečníci. Účastníci se ocitnou v kůži ztroskotanců a  v divoké horské přírodě si budou moci vyzkoušet první pomoc, pochopit důležitost spolupráce, osvojit si zálesácké dovednosti, prohloubit znalosti o přírodě a především – dožít se záchrany.

Druhý turnus se uskuteční od 21. do 26. srpna v areálu STŘEVLIKu v ubytovně Jizera v Hejnicích. Jeho podtitul zní Toulky za poznáním přírody. Děti čeká týden plný her, zážitků, tvoření a poznávání přírody podhůří Jizerských hor. 

„Projekt Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko 2014 – 2020,“ dodal Jiří Ulvr. Informace o STŘEVLIKu jsou na webu https://strevlik.cz/.

czpl překračujeme hranice

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky