Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský mrakodrap se rozzáří modře. Upozorní tím na problematiku autismu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 28. 03. 2024 08:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Logo Libereckého kraje na budově krajského úřadu se v úterý 2. dubna večer zahalí do modré barvy a stejně tak i jeho webové stránky.  Připojí se tím k dubnové osvětové kampani Česko svítí modře, jež si klade za cíl zvýšit mezi lidmi povědomí o problematice autismu. Modrá barva symbolizuje komunikaci, jednu ze zásadních bariér vzájemného porozumění lidí na spektru autismu s okolím. Hlavním iniciátorem kampaně za Českou republiku je platforma Naděje pro autismus.

V rámci kampaně se letos uskuteční nová akce – Česko běží modře, kerá představuje nové pojetí osvětové akce u příležitosti Světového dne zvýšení povědomí o autismu v České republice. Jde o zážitkový charitativní běh ve znamení modré barvy. Kampaň se letos koná již pojedenácté. 

Autismus ovlivňuje různou měrou životy více než 270 000 obyvatel České republiky, zasahuje však do životů celých rodin. „Kampaň rozhodně vítáme a tohle je jeden ze symbolických způsobů, jak vyjádřit podporu lidem žijícím s autismem v České republice,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta. 

  • TZ CSM 2024 (.docx)
    53 kB
    03. 04. 2024 09:50

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky