Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová výstava v českolipském muzeu: pět světů ve čtyřech chodbách

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 06. 05. 2024 13:01
  • Kultura

Sdílet článek

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě.

Dřevo, sklo, obrazy a fotografie z pěti světů ve čtyřech chodbách, mohl by znít slogan k výstavě. 

Obdivovat lze krásu a přirozenost kresby dřeva a z něj vyrobených soch malíře a dřevosochaře Zbyška Macháčka.

Malířka skla s dlouholetými zkušenostmi s malbou secesních replik, zálibou v art deco či biedermeieru je Hana Hortenská, která ve vlastní tvorbě tíhne k portrétům, dekorům zvířat či přírody.

Zvířecím a rostlinným motivům se věnuje také rytečka skla Zdenka Boudová, která využívá převážně techniku prorývání vrstev barevného skla.

Štěpán Hortenský vtáhne do světa akrylové malby surrealistických obrazů s prvky geometrického op-artu.

Filip Hortenský představí svou malbu obrazů, ke které využívá různorodé alternativní techniky a materiály. Rád objevuje svět okem fotoaparátu a tak bude příležitost poprvé shlédnout i jeho snímky.

Výstava potrvá do 14. července. 

TZ: Vlastivědné muzeum a galerie

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky