Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Objekt Centra odborného vzdělávání v jablonecké Podhorské ulici se dočká nových fasád

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 04. 2024 10:06
  • Majetek a investice
  • Školství

Sdílet článek

Krajští radní na svém včerejším jednání vybrali zhotovitele projektové dokumentace na opravu fasád v prostorách Centra odborného vzdělávání řemesel a služeb v jablonecké Podhorské ulici. Je jím BOHEMIAN BUILDINGS PARTNERS s.r.o., a to za nabídkovou cenu 1.318.900 korun včetně DPH.

„Jsem rád, že jsme na dobré cestě k tomu, aby se historická budova, která byla postavená v roce 1872 a jež nyní poskytuje moderní prostory pro Centrum odborného vzdělávání řemesel a služeb, dočkala také funkční a kvalitní fasády. Konkrétně se to týká objektů č. p. 348/54 a 717/58 v jablonecké ulici Podhorská,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky. „Je potřeba podotknout, že jsme na začátku a teprve jsme vybrali firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci. Dle reálných odhadů by se škola mohla dočkat nových fasád nejdříve na přelomu roku 2026 a 2027. Cena díla se bude odvíjet od stavebně-technického průzkumu, který je součástí zadání projekčních prací.“

Projektová dokumentace by měla klást důraz na repasi a výrobu replik vchodových dveří a vjezdových bran, včetně replik kování, doplnění a repase kovářských, popř. litinových mříží oken, výměnu klempířských prvků, doplnění detailů napojení na nová okna a parapety, dále také na výměnu svodů a okapů, revitalizaci historické fasády v souladu s požadavky památkové péče a další nezbytné prvky.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky