Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sommerfest v Berlíně představil Liberecký kraj: sirupy, mošty, kávu i Ještěd

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 01. 07. 2022 10:32
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Na berlínském letním festivalu Sommerfest, který nesl téma Zusammen wachsen neboli Rosteme společně, se představil návštěvníkům mimo jiných turistických regionů také Liberecký kraj. Jeho zástupci publiku naservírovali řadu tipů na výlety a zajímavá místa v kraji, ale i v celé České republice.

Hosté zde mohli ochutnat nabízené regionální výrobky. Představily se sirupy Kittel, bio mošty Verich či káva Nordbeans a další skvělé produkty. Své služby nabídla také odpočinková zóna s lehátky, stolkem či fotostěnou s pozadím Ještědu.

„Snažíme se při nejrůznějších příležitostech prezentovat to nejzajímavější, co v kraji máme. Našimi nepostradatelnými spolupracovníky jsou kolegové z destinačních společností. Představujeme jak turistické zajímavosti, tak také místní produkci – od potravinářské až po umělecké předměty. Právě také Sommerfest v Berlíně byl takovým místem a dobře využitou příležitostí,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Festival hostilo berlínské náměstí Zietenplatz, kde zároveň sídlí ambasáda České republiky. Celou organizaci tohoto festivalu měl na starosti spolkový stát Durynsko, který tuto akci v německé metropoli pořádá každým rokem. Barvami festivalu proto byly světle modrá a bílá, které jsou pro Durynsko typické.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky