Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

The Fotr a Ondřej Holas. Ambasadoři kraje pro rok 2023 se opět vypraví za sportem i kulturou

09. 02. 2023

Ambasadory Regionu Liberec neboli tváře spojené s tímto krajem uvedlo minulý rok oddělení cestovního ruchu Libereckého kraje. Byli jimi cestovatel s přezdívkou The Fotr a fotograf Ondřej Holas. Náplní jejich činnosti se stalo putování po kraji v rámci jednodenních či vícedenních cest a také propagace zajímavých turistických cílů.

„Víme, že pro velkou část potenciálních návštěvníků jsou tito lidé inspirací a rádi se řídí jejich tipy na výlety a dovolené. Umí neotřelým způsobem ukazovat zajímavá místa. Jsem ráda, že jsme se domluvili na spolupráci,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

I tento rok budou ambasadoři dva. The Fotr zůstává a Jana Řeháka střídá fotograf a cestovatel Ondřej Holas. Tipy pro výlety s dětmi bude nadále představovat The Fotr se svojí rodinou v rámci pěti víkendových výletů. V březnu zavítá do Jizerských hor, v létě pak do Lužických hor a Máchova kraje, podzim stráví v Českém ráji. V zimě představí krásy Krkonoš.

Ondřej Holas již v únoru zamíří do Krkonoš k rokytnickým Hlídkám na Stráži, kde vznikne série fotografií a videí pro sociální sítě. V plánu jsou nadále pravidelné výlety každý měsíc a dva víkendové výlety s rodinou – v březnu se Holas vypraví na přechod Jizerek z Polska.

Aktuální informace budou dostupné na sociálních sítích Region Liberec a turistickém portálu www.liberecky-kraj.cz.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324