Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Tobogány, dinosauři i vodopády. V kraji není nuda ani na podzim

23. 09. 2022

Nevyzpytatelné počasí, které s sebou podzim nese, nemusí hned znamenat konec turistické sezóny, ba naopak. Jak praví známé pořekadlo – není špatné počasí, jen špatné oblečení. Liberecký kraj nabízí mnoho zajímavostí, ať je venku deštivo nebo krásné slunečné odpoledne.

„Nastal čas proměnlivého počasí. I tak se lze vydat na výlety. Stačí jen dobré boty a oblečení. Kdo se ale chce schovat pod střechu, najde v našem kraji možnosti, jak strávit čas s celou rodinou,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Při chladném a deštivém počasí se nabízí jako ideální varianta zábavní areály v samém srdci Liberce. IQ Landia, hravé rodinné středisko, které ve čtyřech patrech nabízí interaktivní exponáty, díky kterým si nejen děti, ale i dospělí mohou pomocí her a experimentů procvičit své logické myšlení a užít si zábavné rodinné odpoledne.

Hned vedle přes silnici se nachází Centrum Babylon Liberec – kongresový, hotelový ale zejména zábavní komplex, který láká hlavně na akvapark se čtyřmi tobogány, vodními skluzavkami a mnoha dalšími atrakcemi. Dále se v nákupním středisku Plaza na Šaldově náměstí nachází jediný krytý Dinopark v České republice, který je v provozu od roku 2012. Nainstalováno je zde přes 70 prehistorických modelů dinosaurů. Hlavním lákadlem Dinoparku je ztvárnění historie Země z doby před 65 miliony lety nazývané jako Tunel času. Dále se zde nachází paleontologické hřiště, robotický model Tyrannosaura Rexe a 4D kino.

Pokud počasí dovolí, je možné se s dětmi vydat například do Harrachova. Toto město nabízí řadu atrakcí a zážitků nejen pro děti. Bobová dráha Happy World je jedinečná svým horským jezírkem, kolem kterého každý jezdec projede v poslední zatáčce bobové dráhy. Nechybí lanový Monkey Park, kde se mohou děti vydovádět na 29 překážkách. Vstup do lanového parku je omezen výškou 140 centimetrů, ale ti nižší mohou využít méně náročné a bezplatné lanové hřiště.

Harrachovskou zajímavostí jsou Mumlavské vodopády. Zhruba v polovině cesty k nim po modré stezce byla postavena speciálně pro děti naučná Liští stezka. Součástí stezky je osm stanovišť, na kterých se děti dozví zajímavé informace o liškách, a zároveň u toho musí překonat jednu z hravých liščích překážek. Kdo chce svým dětem dopřát trochu pohybu, může se lanovkou vypravit na Čertovu horu a zpět dolů sjet na zapůjčených koloběžkách.

Další skvělé tipy, kam vyrazit s rodinou, se nalézají na hlavních stránkách Regionu Liberec. Doporučit lze také návštěvu na facebookovém profilu, kde se lze nejenom dozvědět další tipy a zajímavosti o Libereckém kraji, ale také se v komentářích podělit s ostatními o vlastní rady a zkušenosti, kam vyrazit na zábavné rodinné odpoledne.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324