Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veřejná sbírka Libereckého kraje pomáhá. Ukrajinský chlapec dostal invalidní vozík

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 10. 2022 14:50

Sdílet článek

Pomoc jednotlivcům i rodinám uprchlíků, které se ocitly v tíživé životní situaci v důsledku válečné situace na Ukrajině. Takový je cíl veřejné sbírky na pomoc Ukrajině,  kterou založil Liberecký kraj. Padesát tisíc korun z ní poskytl kraj na nákup invalidního vozíku pro mladého Ukrajince Viktora.

„Všem, kteří do sbírky přispívají, patří uznání. Díky jejich solidaritě jsme mohli pořídit polohovací invalidní vozík pro patnáctiletého chlapce z Donbasu na Ukrajině, který je dočasně ubytován na území Libereckého kraje společně s jeho maminkou a babičkou,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Chlapec se závažným zdravotním postižením přijel z rizikové oblasti Ukrajiny a byl připoután na naprosto nevhodném improvizovaném  vozítku. Jeho situaci jsme vyhodnotili společně s odborníky a bylo nutné bezprostředně zareagovat,“ dodal náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Celou věc si vzali za svou pracovníci odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje. Zajistili ve spolupráci s krajskými profesionálními hasiči převoz chlapce do specializované prodejny, kde vybrali vhodný vozík a v pondělí 4. října jej předali chlapcově rodině.

Po odečtení padesátitisícové částky stále na účtu sbírky na pomoc Ukrajině zbývá 283 tisíc korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky