Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zimní provoz sportovního areálu ve Vesci podpoří kraj půlmilionem korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 12. 2023 16:34
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Individuální dotaci ve výši 500 tisíc korun pro TJ Dukla Liberec, z.s. schválili na dnešním jednání krajští radní. Účelem podpory je zajistit zimní provoz Rekreačního a sportovního areálu Vesec v Liberci (RASAV). Celkové náklady na projekt činí 1.800.000 korun.

Dotaci můžeme poskytnout proto, že jsme uspořili peníze z podpory Rekreačního a sportovního areálu ve Vesci týkající se výměny asfaltového povrchu. Na tuto akci jsme tehdy v rozpočtu alokovali 3.000.000 korun, ale částku jsme nevyčerpali. Můžeme proto volné prostředky použít na fungování areálu v zimní sezoně,“ uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort, školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Podpora vyplývá též z Aktualizace Plánu rozvoje sportu v Libereckém kraji 2022–2025, kterou schválilo krajské zastupitelstvo v únoru letošního roku. Dokument vyjmenovává významné sportovní areály, které podpoří kraj ze svého rozpočtu přednostně. Patří mezi ně mimo jiné i právě areál ve Vesci.

RASAV byl z veřejných prostředků vybudován jako sportovní a rekreační areál s celoročním využitím. Dominantně měl sloužit jako zimní sportovní objekt pro rekreační i výkonnostní běh na lyžích. Aby mohl RASAV plnit účel, pro který byl vybudován, je s ohledem na klimatické podmínky nevyhnutelně nutné zajištění umělého zasněžování. Peněžní prostředky jsme dali dohromady se statutárním městem Liberec, Svazem lyžařů České republiky a komerčními subjekty. Po skončení zimní sezony vyhodnotíme projekt z pohledu efektivity, hospodárnosti a dlouhodobé udržitelnosti,“ dodal Čeřovský.

Stejnou částkou jako kraj – půlmilionem korun – se budou podílet marketingoví partneři a statutární město Liberec, třemi sty tisíci přispěje Svaz lyžařů České republiky. Celkové náklady na zimní údržbu tak činí 1.800.000 korun.  

TJ DUKLA Liberec z.s. je jedním z největších oddílů běžeckého lyžování v České republice. Jejími členy jsou nejen děti, ale i členové reprezentace České republiky. Kromě běžeckého lyžování se oddíl věnuje také například alpskému lyžování, snowboardingu, skokům na lyžích, severské kombinaci a sáňkařskému sportu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky