Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na platy pracovníků v kultuře kraj přidá přes sedm milionů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 03. 12. 2019 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Patnáct set korun dostanou na základě rozhodnutí vlády přidáno v příštím roce všichni zaměstnanci ve veřejné správě. Platy zaměstnanců příspěvkových organizací v oblasti kultury ještě navíc vzrostou přechodem do tabulky, podle které jsou akt uálně hodnoceni i úředníci územních samosprávných celků. Liberecký kraj musí platy dorovnat částkou přes sedm milionů korun. Navýšení platů se týká celkem 217 zaměstnanců v pěti příspěvkových organizacích kraje.

„Pracovníci v kultuře jsou dlouhodobě špatně placeni. Většinou se přitom jedná o vysokoškolsky vzdělané zaměstnance. Je proto v pořádku, že se dočkají patřičného ohodnocení,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Liberecký kraj zřizuje v oblasti kultury pět příspěvkových organizací. Jsou jimi Krajská vědecká knihovna v Liberci, Oblastní galerie Liberec, Severočeské muzeum v Liberci, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě.

Na pokrytí zákonného navýšení musel kraj ve svém rozpočtu najít částku 7.572.902 korun. Jedná se o částku obsahující zdravotní a sociální pojištění placené zaměstnavateli a případné platové postupy zaměstnanců.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky