Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní policisté soutěžili v řízení provozu na křižovatce

Šírová Květa

podpora odborného vzdělávání, administrace portálu EDULK.cz

  • 02. 06. 2017 14:51
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Již 11. ročník soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty se ve středu 31. května uskutečnil v Liberci. Nejlepším policistou se stal prap. Ota Uchytil z Dopravního inspektorátu Jablonec nad Nisou, který vyhrál krajskou soutěž již po čtvrté a po druhé získal putovní pohár. Zároveň bude Liberecký kraj reprezentovat na celostátním kole.

 

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie krajského ředitelství PČR Libereckého kraje. V sídle Krajského ředitelství policie Libereckého kraje soutěžící policisté absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C. Novinkou byl „Test odborných znalostí“, ve kterém odpovídali policisté celkem na 15 otázek. Poté se policisté přesunuli na křižovatku ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), kde probíhala praktická část soutěže. Regulovčíci tak řídili provoz pokyny policisty vždy po dobu 5 minut.

 

Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise složené ze zástupců Policie ČR, Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy byl pplk. Michal Hodboď, z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezídia ČR Praha. Soutěž pořádal Liberecký kraj, odbor dopravy ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie ČR Libereckého kraje.

 

Vyhodnocení soutěže se konalo v budově Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy a Policie České republiky ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících a zároveň konstatovali, že řidičům chybí zkušenosti, jelikož se s řízením křižovatky na pokyny policisty v praxi již nesetkávají.         

 

Nejlepší policisté:

  1. prap. Ota Uchytil (Dopravní inspektorát Jablonec nad Nisou)
  2. pprap. Ondřej Řičičář (Dopravní inspektorát Česká Lípa)
  3. prap. Václav Langr (Dopravní inspektorát Česká Lípa)

 

První dva policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, která se bude konat 14. září 2017 v Brně.           

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky