Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 04. 2024 09:21
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Putovní výstavu s názvem Revitalizované brownfieldy Libereckého kraje budou hostit prostory v jabloneckém obchodním domě CENTRAL. Expozici pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Přístupná bude zdarma od 15. do 30. dubna 2024.

„Výstava představí úspěšné příklady přeměny zanedbaných a chátrajících objektů na moderní a funkční prostory. Návštěvníci se mohou inspirovat a dozvědět se více o možnostech využití brownfieldů,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Po Jablonci nad Nisou se výstava přesune do Liberce, kde bude k vidění v obchodním centru FORUM, a to od 1. do 19. května 2024.

Výstava je určena veřejnosti, studentům, zástupcům samospráv, investorům, developerům a všem, kteří se zajímají o problematiku brownfieldů.

„Putovní výstava, stejně jako databáze brownfields a greenfields Libereckého kraje, je účinným nástrojem, jak pomoci znovuvyužití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálů na území našeho kraje,“ dodal radní kraje Jiří Ulvr.

Kdo by měl zájem dozvědět se více o brownfieldech, může navštívit také web www.investujpodjestedem.cz. „Tam lze získat další informace o této problematice a vyhledat i vhodné lokality pro podnikatelské záměry. Je také možné se obrátit na Agenturu regionálního rozvoje, která portál spravuje a je připravena zprostředkovat potřebné informace,“ doplnil Ulvr.

Databáze brownfieldů a greenfieldů, což jsou pomyslné zelené louky určené k zastavění, v současné době obsahuje celkem 251 míst, z toho 9 jich na prodej a 4 k pronájmu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky