Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kulturní aktivity v regionu letos podpoří kraj více než 2,5 milionem korun

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 10. 04. 2024 10:11
  • Kultura

Sdílet článek

Rozdělení dotačního programu nazvaného 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji pro rok 2024 odsouhlasilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží celkem 2.615.379 korun.

„V letošním roce jsme měli původně v tomto dotačním programu dva miliony korun. Žadatelé připravili projekty ve dvojnásobné výši, proto jsme využili zbylých prostředků z nevyčerpané alokace minulých období a přidali jsme přes šest set tisíc, abychom mohli uspokojit více žadatelů,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V tomto programu přijal krajský úřad celkem 88 žádostí o dotaci, z čehož bylo navrženo k podpoře 49 žádostí. Šestadvacet žádostí bylo navrženo nepodpořit z důvodu nedostatečného počtu bodů a vyčerpání alokace programu, třináct jich bylo vyřazeno kvůli nesouladu v administrativě. 

Program je určen na podporu a kulturních a uměleckých akcí a projektů se zaměřením na hudbu, divadlo, výtvarné umění, tanec, tradiční lidovou kulturu a folklor. Cílí především na akce a projekty se širším společenským přínosem regionálního a nadregionálního charakteru, na akce rozvíjející regionální kulturu a na uchování kulturních tradic.

 

 

Počet žádostí

Celková výše

požadovaných dotací

Celková výše nákladů předložených projektů

 Žádosti navržené k podpoření

49

2.615.379 Kč

9.476.806 Kč

 Žádosti navržené k nepodpoření

26

1.475.487 Kč

4.024.145 Kč

 Žádosti vyřazené pro 

 administrativní nesoulad

13

856.900 Kč

2.745.841 Kč

 Celkem

88

4.947.766 Kč

16.246.792 Kč

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky