Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj nabídl starší počítače a tiskárny do užívání příspěvkovým organizacím

Šírová Květa

  • 30. 08. 2013 07:47
  • Ekonomika

Sdílet článek

Vyřazené počítače a tiskárny nabídl kraj do užívání jeho příspěvkovým organizacím. Učinil tak v souladu s jeho směrnicí upravující nakládání s movitým majetkem a po souhlasu Zastupitelstva LK.

 

Starší typy počítačů, včetně monitorů, klávesnic a myší poslouží Krajské nemocnici v Liberci, Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole v Turnově a Severočeskému muzeu v Liberci,“ sdělil ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter, pod jehož resort spadá také odbor informatiky.

 

V rámci pravidelné obnovy informační techniky bylo toto vybavení zakoupené v letech 2003 a 2004 nabídnuto ostatním příspěvkovým organizacím k darování.

 

Krajské nemocnici v Liberci bylo darováno celkem 46 ks počítačů v celkové zůstatkové hodnotě 297.740,- Kč. Obchodní akademii, Hotelové škole a Střední odborné škole v Turnově celkem 6 ks počítačů v zůstatkové hodnotě 34.268,- Kč a Severočeskému muzeu v Liberci celkem 5 ks počítačů v zůstatkové hodnotě 26.700,- Kč. Pořizovací cena informační techniky byla 2.458.000,- Kč.

 

„Tato zařízení jsou již morálně i technicky zastaralá a jejich parametry neodpovídají požadavkům informačních systémů provozovaných na krajském úřadě, avšak ještě mohou posloužit pro jednoduchou kancelářskou činnost jinde,“ dodal Pieter.

 

Další zařízení pro informatiku, které kraj v závislosti na optimalizaci nákladů spojených s tiskem nabídl příspěvkovým organizacím, byly tiskárny. O ně projevily zájem Střední průmyslová škola textilní v Liberci; Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola v Jablonci nad Nisou, Integrovaná střední škola ve Vysokém nad Jizerou a Občanské sdružení LUNARIA.

 

„Laserové a inkoustové tiskárny byly nakoupeny v letech 2001 až 2008 a jsou již zastaralé, opotřebované a bohužel nekompatibilní s ostatní technikou a jejich případné další používání by vyžadovalo vysoké náklady na provoz a údržbu,“ dále upřesnil náměstek Marek Pieter.

 

Střední průmyslové škole v Liberci bude věnována jedna tiskárna. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola v Jablonci nad Nisou obdrží také jednu tiskárnu. Integrovaná střední škola, Vysokém nad Jizerou dostane celkem čtyři tiskárny a Občanské sdružení LUNARIA získá jednu tiskárnu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky